PinguiniPinguinii sunt mici pasari dragute cu picioare care sunt plasate foarte sub corpuri. Merg clatinat si sar peste pietre. Cateodata chiar se imping pe stomacuri in timp ce sunt pe zapada. Sunt contra umbriti, sunt colorati intunecat pe spate si albi pe stomacuri. Ei se pot camufla foarte bine din cauza contra umbrei. In timp ce inoata prin apa, pradatorii care se uita de sub apa sunt incapabili sa vada stomacurile sale albe impotriva suprafetei luminii de pe apa, pradatorii de deasupra au de asemenea probleme sa le vada spatele negru impotriva intunericului apei adanci.

Curiozitati despre pinguini

  • Pinguinii sunt pasari care nu pot zbura. Majoritatea bebelusilor de pinguini au pene pufoase. Acestia sunt capabili sa stea sub apa cu ajutorul oaselor ce sunt solide si grele.
  • Au un stern si muschi uriasi paleta ce ii ajuta sa se deplaseze la o viteza de 40 de km/h. In timp ce calatoresc la viteze rapide, sar din apa la fiecare cativa metri. Aceasta actiune se numeste „porpoising”. Porpoising-ul ii ajuta sa respire. Sansele sa fie vazuti de un alt animal sunt reduse foarte mult din cauza acestei tehnici.
  • Aproximativ 75 % din viata unor pinguini este petrecuta in apa, unde isi fac toata vanatoarea. Majoritatea timpului se reproduc in colonii mari. Cei mai apropiati de Ecuatori se hranesc cu pesti, in timp ce cei care sunt mai aproape de Antarctica mananca mai mult calmar.
  • Ei se incalzesc cu ajutorul unui strat gros de grasime si o acoperire a corpului impermeabil. Pinguinii mai mici locuiesc in climate mai calzi, iar speciile mai mari sunt gasite in climate mai reci.
  • Sunt gasiti pe fiecare continent din emisfera sudica, de la insulele Galapagos in America de Sud, pana in Antarctica. Acestia au un singur partener in viata.
  • Exista aproximativ 18 specii diferite in lume. Inamicii lor naturali sunt focile si balenele ucigase.