2 jocuri ce s-au vandut ca painea calda

call_of_duty_black_ops-wideCall of Duty : Black Ops (2010)

Vanzari totale : 26.8 milioane de unitati

Acest joc este al 7-lea din seria populara Call of Duty, putini au fost surprinsi atunci cand Activision a anuntat faptul ca, Call of Duty : Black Ops a fost pe drumul de a fi cel mai mare produs lansat vreodata de omenire, chiar atat de repede dupa lansare. In primele 24 de ore in care a fost pe rafturi, a vandut 5.6 milioane de copii la nivel global, intrecand Call of Duty : Modern Warfare 2 si stabilind un nou record mondial pentru cea mai mare lansare de divertisment. Jocul a castigat 1 miliard de dolari pana in decembrie 2010. Acest joc a fost destul de bun potrivit criticilor care i-au dat un scor de 85 pe Metacritic si 88% pe Gamerankings.

Grand Theft Auto V (2013)

Vanzari totale : 29 milioane de unitati si inca e in crestere

Sa ai o reputatie solida ajuta. Grand Theft Auto, este o franciza recunoscuta de recordurile mondiale Guiness, ca fiind cea mai vanduta serie de jocuri de actiune din toate timpurile, ajungand pana la 108 milioane  de copii intre toate intrarile (15 daca numaram). Asa ca, atunci cand a aparut GTA V (cu 4 ani dupa GTA IV) gamerii erau mai mult decat pregatiti sa isi banii castigati cu greu pentru a sari inapoi in franciza sandbox al celor de la Rockstar, atat de mult incat estimarile au pus precomenzile GTA V in raza recordurilor mondiale, fiind aproape 7 milioane.

Vanzarile lui GTA V au devenit uriase atunci cand a aparut in Septembrei 2013. Cu doar 3 zile dupa lansare, GTA V a devenit cel mai rapid vandut produs care a ajuns cifra de vanzari pana la 1 miliard de dolari, intrecand recordul de 10 zile stabilit anterior in The Avengers. Numerele astronomice stabilite de GTA V au fost de asemeni foarte grozave. Acesta este al 2-lea cel mai bine revizuit joc atat pentru PS3, cat si pentru Xbox360 pe Metacritic si Gamerankings.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.