aplicatieaplicatie

Cu siguranta ai patit la un moment dat sa incepi sa fredonezi o linie melodica ce ti-o amintesti perfect, insa la capitolul versuri totul era in ceata. Sau ai auzit o melodie undeva, ti-a placut si ai vrut sa afli cum se numeste. Aplicatia Shazam este solutia salvatoare in acest caz, intrucat trebuie doar sa o pornesti si tinand telefonul aproape melodia va fi recunoscuta.

Aplicatia are insa si limite. Spre exemplu, nu poate recunoaste melodia fredonata sau cantata de utilizator. De asemenea, limitarea, in faza initiala, a numarului de melodii in versiunea gratuita a aplicatiei (dupa o perioada a fost inlaturata aceasta limitare) a pus multi utilizatori in cautarea unor alternative de aplicatii pentru mobil care sa satisfaca aceste cerinte. Iata in continuare 5 astfel de exemple.

1. SoundHound – initial cunoscuta ca Midomi, este o aplicatie de recunoastere a melodiilor disponibila pentru toate platformele, de la iOS la Android, Windows Mobile sau Blackberry OS. Disponibila gratuit pentru download, poate fi deranjanta prin bannerele si reclamele afisate, insa versiunea premium disponibila contra costa inlatura acest neajuns. Spre deosebire de Shazam, aplicatia recunoaste chiar si melodiile cantate sau fredonate de catre utilizator, returnand nu numai numele melodiei, dar si versuri si informatii despre albumul din care a facut parte.

2. Sound Search pentru Google Play – baza de date a melodiilor este libraria de la Google Play; poate fi downloadata gratuit si este compatibila cu versiuni incepand de la Android 4.0. Functioneaza similar cu Shazam, trebuie apropiat telefonul de sursa melodiei si aceasta va fi recunoscuta. Ofera posibilitatea achizitionarii melodiei direct din Google Play.

3. musiXmatch – desi promovat ca si cel mai mare si cuprinzator catalog de versuri, dupa ce a fost echipat si cu tehnologia de recunoastere a melodiilor, a dus aceasta la un cu totul alt nivel. Pe langa identificarea melodiilor, ofera si versurile in timp real; aceasta aplicatie nu este compatibila numai cu telefoanele mobile si platformele pe care functioneaza acestea, poate fi folosita si pentru PC-uri, tablete, Google Glass si alte dispozitive.

4. TrackID – acum un deceniu, telefoanele Sony Ericsson veneau cu o aplicatie incorporata, denumita TrackID, care facea exact ceea ce fac soft-urile de recunoastere a melodiilor: recunostea melodiile prin inregistrarea unei mostre, transmiterea sa prin internet si cautarea unei potriviri intr-o baza de date. Serviciul era unul gratuit, desigur cu exceptia costurilor cu traficul de date, iar aplicatia in sine nu putea fi downloadata, fiind specifica telefoanelor Sony Ericsson. Acum, aplicatia este disponibila pentru toate dispozitivele ce ruleaza pe Android in Play Store, si permite utilizatorilor sa identifice melodiile dorite, sa le achizitioneze sau sa vada ce alte melodii sunt cautate de alti utilizatori in acel moment.

5. MusicID cu versuri – dezvoltat de Gravity Mobile Inc., aceasta aplicatie era inainte una cu plata atat pe Google Play cat si pe App Store, insa acum este gratuita. Pe langa Shazam si celelalte aplicatii, MusicID cu versuri a venit ca o buna alternativa, si de la prima sa versiune a evoluat in continuu, fiind o buna alegere ca si software de recunoscut melodii in conditiile de concurenta acerba.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *