pesti din adancuri

Cu totii suntem de parere ca vietatile mari de pe fundurile marii sunt absolut impresionante. Odata o imensa bucata de pamant, care in prezent este acoperita de ape, marile si oceanele ne ofera o frumoasa briza rece intr-o zi caniculara de vara, oferindu-ne, in acelasi timp, peste proaspat pe care il putem savura sau pur si simplu admira. Daca mergi in Amazon, in America de Sud, stii foarte bine ca nu e un secret ca acolo poti intalni diferite tipuri de pesti. Unele din aceste specii de pesti sunt impresionante, in timp ce altele sunt pur si simplu infricosatoare.

Apoi, exista multe specii care sunt prada sau pradatori, asa ca trebuie sa fim atenti. In timp ce multi pesti sunt foarte urati, nu cred ca ai vazut vreodata un exemplar mai infricosator decat pestele Pacu si Sheepshead. Si asta nu e din cauza dimensiunilor lor, ci din cauza dintilor.

Pestele Pacu este un peste de apa dulce, care este foarte des intalnit in apele Amazonului si Orinoco din campia Amazoniana. Aceasta specie de pesti a putut fi intalnita chiar si in Papua Noua Guinee. La o prima vedere ai putea spune ca pestele Pacu este legat de familia terifianta a pestilor Piranha. Ambele specii sunt membre ale familiei Serrasalminae, insa au diferite obiceiuri alimentare. In timp ce dintii pestilor piranha sunt foarte ascutiti, acestia sunt carnivori. Pacu in schimb, este un peste care prefera sa manance legume si este mai mult omnivor.

Pacu nu este singurul peste care are dinti asemanatori unui om. Sheepshead are, de asemenea dinti care seamana cu ai nostri. Diferenta dintre aceste doua specii de peste este ca Sheepshead are mai multe asemanari ale dintilor cu cei umani. Cand Sheepshead devin adulti complet, ei vor dezvolta incisivi care se vor afla in fata maxilarului lor, impreuna cu molarii, care vor ocupa trei randuri de dinti, din fata pana in spate. De asemenea, acest tip de peste mai este numit si pestele condamnat, deoarece aspectul sau este caracterizat de prezenta unor dungi albe cu negru.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *