Afla cum sa iti mentii o respiratie fresh

respiratie

Gura poate fi un miracol pentru oameni. Suntem singura specie capabila de a ne exprima trairile prin vorbe, insa, pentru multi dintre noi, o respiratie proaspata poate stimula increderea de sine. Un lucru foarte important pentru a indeparta respiratia urat mirositoare, o reprezinta igiena corespunzatoare. Halena cronica sau respiratia urat mirositoare afecteaza milioane de oameni din intreaga lume, acest lucru fiind cauzat de o igiena orala deficitara rezultata in urma resturilor alimentare si a bacteriilor care persista in gura.

Respiratia urat mirositoare apare ca urmare a compusilor cu sulf eliberati de catre bacteriile de la nivelul cavitatii bucale, a mirosurilor respiratiei sau a disfunctiei glandelor salivare. Respiratia urat mirositoare poate aparea, de asemenea, ca urmare a infectiilor de la nivelul tractului respirator superior, inclusiv a sinuzitei, faringitei, laringitei si scurgerii nazale posterioare.

Cum sa iti mentii o respiratie proaspata:

Fa-ti un obicei in a-ti curata dintii dimineata, cand te trezesti, si seara, inainte sa te bagi la somn. Acest lucru va ajuta la lupta impotriva dezvoltarii germenilor in interiorul gurii. Dupa ce te speli pe dinti, foloseste apa de gura pentru a ucide toti microbii, iar astfel vei avea o respiratie proaspata.

Evita fumatul sau mestecatul tabacului sau la alte obiceiuri care stimuleaza procesul cariilor dentare si mirosul neplacut din gura. In schimb, incearca sa bei ceai negru sau verde deoarece vei deveni mai fresh si vei avea si o stare de spirit mai buna.

Daca te confrunti cu o gura uscata, incearca sa mesteci guma, pentru ca acest lucru va contribui la imbunatatirea fluxului de saliva. Saliva este foarte eficienta in eliminarea bacteriilor sau a resturilor alimentare care sunt raspunzatoare de respiratia urat mirositoare.

Incearca sa eviti, pe cat posibil, alimentele foarte condimentate, care includ incrediente precum usturoiul sau ceapa. Acestea determina o respiratie neplacuta in momentul in care deschizi gura.

Mergi la dentist in mod regulat pentru consult stomatologic si intreaba-l care pot fi cauzele unei respiratii neplacute. Acesta poate diagnostica problema, si poate observa daca este cauza unei infectii sau este datorata unor probleme interne.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.