Se apropie sezonul portocalelor, fructele pe care toata lumea le indrageste mai ales pe perioada sezonului rece. Fructele si legumele se numara printre recomandarile medicilor pentru o viata sanatoasa si asta ca si consum zilnic. Insa la un caz detaliat se pare ca unele nu sunt chiar atat de indicate. Spre exemplu portocalele. Dulci si zemoase, iti aduc aminte de sarbatorile de iarna. Cu un continut mare de vitamina C le sorbi si din priviri caci iti mentin imunitatea la un nivel satisfacator cat sa nu racesti.
Fara a fi un chin sa le consumi caci sunt absolut delicioase acestea contin totusi un nivel ridicat de zahar ceea ce face ca anumite categorii de persoane sa nu le agreeze. Diabeticii sunt primii pe lista. Insa tinand cont si de faptul ca fac parte din categoria citricelor pentru cei care au probleme cu stomacul, o sensibilitate aparte cu aciditatea din nou portocalele nu sunt printre cei mai buni prieteni. Mai mult decat atat portocalele nu contin fibre. Astfel nivelul de zahar pe care il contine o portocala nu este echilibrat nicicum.
Insa cand vine vorba de partile bune portocalele au in compozitia lor pectina, vitamina A si C, calciu si potasiu. Acestea au calorii foarte putine deci un echilibru perfect intre un aliment gustos si fara risc sa influenteze greutatea.Fie ca esti la dieta sau nu sa consumi o portocala este placere fara riscuri.
Stiai ca gustul de portocala este pe locul 3 in lume, asta dupa ciocolata si vanilie? Destul de populara in lume specia de portocal a ajuns si in Romania in primul secol de dupa Hristos, din India. Lungul drum spre popularitate in randul consumatorilor vine si ca un echilibru intre produs si pret caci acestea se numara printre acele fructe accesibile si care rezista pastrate in functie de mediu de pana la 2 saptamani.
Cu mici retineri pentru cei care intampina oarece probleme de sanatate portocalele raman printre cele mai savuroase fructe si indicate ca si consum.