hrana pentru caini
hrana pentru caini

Hrana de calitate este esentiala pentru starea buna de sanatate a cainelui tau. Alegerea unei alimentatii corespunzatoare joaca un rol important in mentinerea cainelui sanatos si in forma. S-a constatat ca cel mai bun prieten al omului, daca este bine hranit, este mai energic si arata si mai bine. Astazi poti alege diverse sortimente si mancaruri pentru caini printr-un singur click, iata insa in continuare cateva lucruri de care trebuie sa tii cont.

Proteine: formeaza o parte absolut necesara din dieta cainelui tau. Proteinele promoveaza cresterea masei musculare si ajuta de asemenea la repararea tesuturilor musculare afectate. Dieta canina cu carente proteice poate duce la pierderea blanii, slabirea sistemului imunitar si mareste riscul ca animalul tau de companie sa se imbolnaveasca. Proteinele din surse animale sunt considerate cele mai benefice pentru sanatatea cainelui. Astfel de proteine se gasesc in carne de pui, vita, oaie, peste, in oua si altele. Nu sunt recomandate a fi administrate cainelui in forma cruda, de aceea trebuiesc alese mancaruri sub forma de granule sau conserve pentru caini, preparate din aceste surse.

Fructe si legume: cainii digera mai greu fructele si legumele crude, intrucat tractul digestiv este redus, iar corpul lor produce foarte putine enzime necesare pentru a digera alimente pe baza de plante. De aceea fructele si legumele trebuiesc preparate, gatite cu aburi sau administrate sub alta forma, pentru a se evita problemele digestive ale animalului.

Carbohidrati: in cantitati moderate reprezinta o buna sursa de energie. Prea multi carbohidrati pot insa cauza obezitate si simptome ale unei digestii defectuoase, precum balonare sau gaze. Dieta canina trebuie sa contina in medie 20-25% carbohidrati.

Exista un numar de factori ce trebuiesc luati in considerare inainte de a alege hrana potrivita pentru un caine. Spre exemplu, cainii subponderali sau supraponderali au nevoi nutritionale diferite. Cainii ce sunt mai activi au nevoie de o nutritie mai densa. Astfel exista pe piata trei tipuri de alimente pentru caini.

Prima categorie este reprezentata de cea mai ieftina varianta de a hrani cainile. Desi aceasta categorie de mancare pentru caini nu iti face o gaura considerabila in buget, contine unele ingrediente ce nu sunt foarte usor digerate de organismul canin.

Cea de-a doua categorie o reprezinta mancarurile premium, ce ofera ingrediente de inalta calitate, care insa contin si ele elemente precum conservanti, arome artificiale si coloranti care la un moment dat pot fi daunatoare pentru sanatatea cainelui tau. Sunt mai costisitoare decat cele din prima categorie, intrucat si calitatea este una mai buna, si ingredientele si nutrientii continuti sunt mai benefici.

In cea de-a treia categorie se regasesc mancarurile sanatoase pentru caini, care sunt recomandate chiar si de majoritatea medicilor veterinari. Disponibile atat in magazine de specialitate, cat si online, aceste mancaruri pentru caini contin nutrienti de cea mai inalta calitate, ce ofera intr-un raport optim maximul de beneficii pentru cainele tau. Preparate din carne, legume si cereale proaspete, bogate in nutrienti, carbohidrati, minerale si vitamine, asigura sanatatea cainelui tau. Chiar daca sunt mai costisitoare decat anterioarele doua, cum iti doresti ceea ce este mai bun pentru „cel mai bun prieten al omului”, aceasta este alegerea pe care trebuie sa o faci.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *