scaunpro.ro

A lucra zilnic intr-un birou implica automat petrecerea majoritatii timpului asezat pe scaun. Aceasta pozitie adauga un plus de stres asupra coloanei vertebrale, prin urmare, pentru a evita problemele asociate cu aceasta, se impune achizitia unui scaun de birou potrivit. Un scaun ergonomic, care sa sprijine bine partea de jos a spatelui si sa confere corpului o postura cat mai corecta.

Exista multe tipuri de scaune ergonomice disponibile pentru utilizarea zilnica la munca de birou. Nu este neaparat cel mai bun un anume tip de scaun, sunt insa cateva aspecte foarte importante de luat in seama cand se alege un scaun ergonomic de birou. Aceste cateva elemente de care trebuie tinut cont cand se alege un scaun ergonomic bun sunt enumerate in continuare.

  • Inaltimea scaunului. De obicei la scaunele de birou inaltimea este ajustabila printr-un dispozitiv pneumatic cu maner. O inaltime a scaunului ce variaza intre 40-55 cm de la podea este ideala pentru majoritatea persoanelor. Se va putea adopta o pozitie corecta prin ajustarea inaltimii, cu talpile drepte pe podea, coapsele in pozitie orizontala si bratele situate corespunzator, la inaltimea biroului.
  • Lungimea si latimea – de obicei latimea este una intre 40-50 cm, iar lungimea, distanta intre partea din fata si pana la spatar, trebuie sa fie suficienta incat persoana in pozitia asezat, cu spatele lipit de spatar, sa mai aiba si 3-5 cm distanta intre capatul scaunului si partea din spatele genunchilor.
  • Suport lombar – unul din cele mai importante aspecte de tinut cont la un scaun ergonomic. Un scaun ergonomic trebuie sa aiba si posibilitatea de ajustare a suportului lombar pentru ca utilizatorul sa isi poata ajusta o pozitie cat mai confortabila si corecta.
  • Spatarul trebuie sa fie suficient de lat si de inalt, in asa fel incat sa sprijine bine coloana, de la zona lombara pana la zona cervicala.
  • Materialul, bratele si posibilitatea de rotatie sunt alte trei aspecte de care trebuie tinut cont cand vine vorba de confort, pozitionare corecta a corpului, dar si mobilitate, cand aceasta se impune.

Fie ca lucram la birou de acasa sau la serviciu, scaunul este locul unde petrecem de obicei cea mai mare parte a zilei, de aceea trebuie sa fie unul cat mai confortabil. O gama foarte diversificata de scaune ergonomice, directoriale si nu numai, pentru sali de conferinte, pentru sectorul HoReCa, scaune pentru copii dar si scaune cu scop special pot fi gasite pe magazinul online www.scaunpro.ro; modelele diverse imbina designul atragator cu functionalitatea, oferind o experienta exceptionala si sanatoasa a sederii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *