nichelnichel

In functie de sensibilitatea fiecarui individ, simptomele alergiei la nichel pot fi observate dupa un contact scurt sau prelungit al obiectelor continand nichel cu pielea.

Daca purtarea de bijuterii din nichel provoaca iritatii ale pielii si mancarimi in zona de contact, atunci e posibil sa suferiti de alergie la nichel. Este un metal prezent in viata noastra, il gasim in telefoane mobile, laptopuri, bijuterii si accesorii si altele.

Ajungand in contact cu pielea provoaca iritatii, roseata, mancarimi si formarea de basici pe piele. Aceste basici pline cu lichid se sparg si formeaza cruste ce pot lasa urme inestetice. In unele cazuri aceasta dermatita ce apare de obicei doar in zona de contact poate aparea si in alte zone ale corpului.

Reactia alergica la expunerea la nichel indica faptul ca sistemul imunitar nu poate deosebi intre substantele daunatoare si cele inofensive. Detecteaza gresit nichelul ca pe o substanta daunatoare si reactioneaza ca si cum ar fi expus la bacterii sau virusi. Astfel fiind vazut nichelul ca o amenintare, se declanseaza acea reactie alergica, eliberandu-se anticorpi ce declanseaza anumite reactii chimice.

Printre metodele de tratare a simptomelor alergice se numara compresele reci, ce pot usura aceasta dermatita cauzata de contact. O carpa umezita si aplicata pe zona de contact poate face minuni, daca este tinuta in jur de o jumatate de ora si schimbata periodic reduce si mancarimile, si roseata si iritatia.

Solutiile cu calamina pot fi de asemenea de ajutor, calmand pielea iritata; contin o substanta anti-mancarime ce usureaza rapid disconfortul.

Evitarea contactului cu metalul este cea mai buna metoda de prevenire a alergiei. Evita bijuteriile ce contin nichel, opteaza in loc pentru cele din titaniu, argint, platina etc. Evita si aurul de 14 sau 18 carate, pentru ca si acesta contine o anumita cantitate de nichel. In cazul dispozitivelor electronice, foloseste o carcasa de protectie pentru ca pielea sa nu intre in contact direct cu metalul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *