TranspiratieTranspiratie

Alergiile sunt foarte comune, fie ca vorbim de alergia la intepaturi de albina, miere sau aspirina, fiecare stim pe cineva care are o astfel de afectiune. Din fericire, declansarea unor reactii alergice in aceste cazuri poate fi evitata destul de usor. Din pacate, unii oameni nu au „norocul” de a avea astfel de alergii, ci sufera de alergii foarte rare, iar elementul declansator este destul de greu de evitat. Astfel, sunt cazuri de oameni alergici la frig, plastic sau pantofi, insa am decis sa vorbesc despre trei alergii si mai grave:

Alergia la soare

Acesta un exemplu clasic de alergie rara. Daca ati vazut „The Others”, stiti ca cei doi copii ai lui Nicole Kidman in film sufereau de aceasta forma de alergie, fiind nevoie sa se fereasca de expunerea directa la lumina soarelui toata viata. In unele cazuri, acestia poarta haine speciale pentru a putea sa iasa afara. Din fericire, foarte putini oameni sunt afectati de aceasta forma de alergie: aproximativ 300 in toata lumea.

Alergia la bani

Sau, mai bine zic, alergia la nichel, insa asta suna mai putin mai dramatic. Nichelul este folosit, in combinatie cu alte metale, la fabricarea monedelor.  Acesta mai este folosit in confectionarea bijuteriilor, monedelor, fermoarelor sau ramelor de ochelari, asa ca daca simtiti o eruptie alergica dupa intrarea in contact cu aceste produse, ar fi cazul sa va interesati daca nu aveti cumva o alergie la nichel.

Alergia la apa

Alaturi de alergia la soare, aceasta este una dintre cele mai aiurea pentru bolnav, care trebuie sa evite bautul apei simple sau al produselor care o folosesc in componenta (suc, cafea, bere), iar baia si dusul sunt incredibil de dificile. Alergia apare din cauza ionilor din apa, asa ca acestia trebuie sa aiba mare grija cand beau apa sau sa bea apa distilata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *