ardere grasimiardere grasimi

Obiceiurile alimentare nesanatoase si un stil de viata sedentar sunt doi dintre cei mai importanti factori declansatori ai problemelor cu greutatea si ai obezitatii, care este una din principalele cauze ale afectiunilor cardiace, diabetului si diverse tipuri de cancer. Consumul de alimente nesanatoase, bogate in carbohidrati si grasimi, alaturi de lipsa activitatii fizice, duce la acumularea de grasime in corp. Desi majoritatea recurgem la diete pentru a slabi, de cele mai multe ori se dovedeste a fi o alegere nu tocmai sanatoasa si benefica. Un regim adecvat de exercitii fizice si o dieta echilibrata sunt factorii esentiali pentru arderea grasimilor si construirea si dezvoltarea muschilor.

Cei ce incearca sa isi creasca masa musculara prin arderea concomitenta a grasimilor trebuie sa aiba in vedere faptul ca nu trebuie sa se infometeze pe parcursul acestui proces. Nu este un lucru bun pentru sanatate. Pot fi incercate in locul infometarii diverse combinatii de alimente care ajuta la arderea grasimilor. Aceste alimente ar trebui sa includa mai multe proteine si fibre, si mai putine mancaruri grase sau carbohidrati simpli precum zaharurile. Aceasta nu inseamna insa ca trebuiesc excluse in totalitate grasimile din alimentatie. Trebuiesc doar inlocuite grasimile daunatoare cu cele benefice. Iata in continuare cateva tipuri de alimente ce ar trebui incluse in dieta daca scopul este a dezvolta masa musculara si a arde grasimile in exces.

Fibre si cereale – ajuta mult cand vine vorba de arderea grasimilor si pierderea in greutate. Previn acumularea de grasime in exces; de preferat este evitarea consumului de carbohidrati rafinati.
Legumele ajuta de asemenea la cresterea masei musculare si arderea grasimilor. Bogate in fibre, vitamine si antioxidanti, faciliteaza procesul de ardere, daca sunt consumate in starea lor bruta si nu preparate sau prajite in exces.

Fructele sunt esentiale de asemenea pentru o dieta sanatoasa, dar si nucile si alunele, migdalele – foarte bogate in fibre si vitamine. Pe lista alimentelor cu rol important in arderea grasimilor se mai inscriu si produsele lactate cu un continut redus de grasime.

Pe langa toate acestea, uleiul de peste, uleiul de masline si piperul ajuta de asemenea la evitarea acumularilor de grasime in corp, scazand si nivelul de colesterol. Astfel, pe langa beneficiile pentru slabit, acestea ajuta si prin prevenirea atacurilor si afectiunilor cardiace. Desigur, alaturi de o alimentatie echilibrata, mai trebuie sustinuta si o rutina zilnica de exercitii fizice, mai ales daca se doreste si cresterea masei musculare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *