Alimentatia noastra zilnica ne descrie pe noi ca oameni. Insa, nu de putine ori ai auzit cat de nociva e aia, cat de nociva e ailalta, aia e cancerigena etc., si din ce in ce mai multi producatori incearca sa lanseze produse bio pe piata, care reusesc sa vanda destul de mult sub aceasta eticheta. Cu toate acestea, trebuie sa avem grija la alimentele pe care le mancam, pentru ca foarte multe dintre acestea au un potential de pericol foarte mare asupra sanatatii, mai mult decat altele. Chiar daca cancerul poate fi mostenit genetic, acesta poate fi provocat si de o multime de factori externi, printre care si alimentatia nesanatoasa.

Ce alimente contribuie la aparitia cancerului

In primul rand mancarurile fast food sunt cele mai nesanatoase. Acestea dau nastere obezitatii, care atrage dupa sine o multime de alte afectiuni fizice dar si psihice. Bauturile indulcite sunt alimentele care contin zaharuri rafinate, precum bauturile indulcite, acidulate si multe alte sucuri cresc riscul aparitiei cancerului. Cartofii prajiti cresc riscul aparitiei cancerului, mai ales daca contin uleiuri hidrogenate si un produs secundar al procesului de prajire, numit acrilamida. Hot dog-ul contine carne conservata si procesata, cunoscuta ca avand un risc major de aparitie a cancerului la stomac si a altor celule maligne in aparatul digestiv.

Poate nu te asteptai, dar si somonul este un aliment nesanatos. Dr. David Carpenter, director la institutul pentru Sanatate si Mediu de la Universitatea din Albany sustine ca somonul de crescatorie este injectat cu o multime de produse chimice si pesticide care afecteaza in mod negativ organismul uman.

Uleiuri hidrogenate. Acestea sunt uleiurile care sunt folosite pentru a pastra diversele alimente proaspete. Odata consumate, uleiurile hidrogenate modifica structura si flexibilitatea membranelor celulelor din intreg organismul uman. Pana a ajunge la varianta pe care o consumam, uleiul trece printr-o serie de procese chimice care fac din el un aliment cu potential cancerigen.

Organismele modificate genetic  reprezinta legumele si planetele modificate genetic care contin in structura una sau mai multe substante care favorizeaza dezvoltarea cancerului. Substantele chimice din aceste organisme reprezinta o sursa sigura de cancer. Acestea pot fi evitate prin cumpararea produselor care poarta pe eticheta marca de organic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *