e-business

E-business – termen general ce trece peste limitele si barierele geografice si teritoriale, integrand consumatori si ofertanti prin intermediul internetului. Intregul proces de realizare a unui site pentru orice afacere ajuta clientii potentiali sa cunoasca mai bine produsele si serviciile oferite, pot beneficia de asemenea de discounturi si vouchere si in acest fel ii transforma din clienti potentiali in clienti reali.

Avantaje ale e-business

Prezenta globala – poate cel mai mare avantaj pentru o afacere. O firma prezenta cu afacerea in mediul online are prezenta nationala sau chiar globala. IBM a fost una din primele companii ce a folosit termenul de e-business pentru a se referi la serviciul de relatii cu clientii si colaborarea cu partenerii de afaceri din intreaga lume. Dell Inc. este un alt exemplu, Amazon.com o alta poveste de succes si lista poate continua. Prezenta globala face ca fiecare afacere sa isi regandeasca strategia tinand cont si de internet.

Folosirea web-ului pentru promovarea produselor garanteaza acoperire la nivel mondial. Tehnicile de promovare precum pay-per-click asigura promoterului plata doar pentru reclamele care sunt in fapt vizualizate. Marketingul afiliat – clientii sunt directionati catre un portal de afaceri datorita eforturilor afiliatului, care primeste in schimb o compensatie. Prin aceste doua strategii si nu numai firmele au reusit sa foloseasca intr-un mod foarte eficient promovarea online.

Dezvoltarea unei strategii competitive, un serviciu clienti mai bun si reducerea notabila a costurilor de promovare ar fi alte trei avantaje ale e-business.

Dezavantaje ale e-business

Din seria acestora primul ar fi limitarile sectoriale. Domeniul alimentar, spre exemplu, nu poate beneficia de o generare de venituri substantiala, in principal pentru motivul practic ca alimentele sunt perisabile. De asemenea exista si problema securitatii, in special in ceea ce priveste tranzactiile online. Siguranta datelor este pusa si ea la indoiala, iar intangibilitatea produselor si serviciilor oferite prin e-business, imposibilitatea de a testa si verifica produsul inainte de cumparare este de asemenea un neajuns.

Intr-adevar e-business-ul are partea sa de puncte forte si puncte slabe. Cu toate acestea, orice afacere, partial sau in totalitate, trebuie sa isi adapteze modul de lucru si sa adopte practici de e-business pentru a putea avea succes. Dupa cum se spune – nu esti online, nu existi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *