iaurt

Iaurtul a ajuns sa fie unul din cele mai putin cotate produse. Cu siguranta l-am incercat la un moment sau altul, ne-a placut gustul sau aroma pe care o avea, insa in continuare va vom da mai multe motive pentru care consumul de iaurt este recomandat si anume o serie de beneficii pentru sanatate pe care le ofera. Are un efect pozitiv asupra diverselor functii ale organismului si aduce beneficii corpului la toate nivelele.

Iaurtul contine substante probiotice, acele asa-numite bacterii benefice pentru organism. Acestea se gasesc in tractul digestiv si ajuta la inlaturarea microorganismelor ce cauzeaza probleme digestiei. Prin urmare, ajuta la imbunatatirea sanatatii sistemului digestiv.

Un alt beneficiu pe care il aduce consumul de iaurt este promovarea unei stari de sanatate mai bune a inimii prin scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol. Prin urmare functionarea inimii este facilitata.

Dietele cu iaurt ajuta la cresterea nivelului de calciu in organism. Un nivel mai ridicat de calciu si aminoacizi actioneaza mai bine impotriva grasimii corporale. Prin urmare, iaurtul este un real ajutor si in cazul persoanelor care vor sa slabeasca.

Iaurtul are efecte asupra organismului atat pentru interior cat si pentru exterior. Ajutand la imbunatatirea digestiei, duce la o curatare a sistemului si previne astfel infectiile pielii si alte probleme. Alaturi de asta, poate fi aplicat pe suprafata pielii pentru tratarea arsurilor solare, pentru a da un aspect stralucitor si o elasticitate aparte pielii.

Printre alte beneficii ale iaurtului se mai numara si nivelul ridicat de vitamine, potasiu, acid folic, proteine, zinc si nu numai. Continand calciu, ajuta la intarirea oaselor si dintilor. Toate aceste avantaje il recomanda pentru un consum zilnic, beneficiile sale facandu-se simtite nu numai in cazul in care se doreste scaderea in greutate sau vitaminizarea organismului, dar si in cazul unui consum zilnic, regulat, pentru o stare de sanatate mai buna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *