kiwi

Fructul de kiwi este foarte bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, motiv pentru care are numeroase beneficii pentru sanatate pe care le ofera.

Fructul este denumit dupa pasarea cu acelasi nume, datorita asemanarii pe care o are cu aceasta. Pe langa savoare, prospetime si gust unic, beneficiile pentru sanatate ale fructului sunt enumerate in continuare.

Vitamine

Kiwi este o sursa bogata de vitamina C si vitamina E. Vitamina C este o vitamina solubila in apa care functioneaza foarte eficient impotriva efectului daunator al radicalilor liberi. Protejeaza prin urmare corpul de o gama larga de afectiuni cauzate de acestia, precum cancer, obezitate sau astm. Vitamina E, desi solubila in grasimi, suplineste efectele benefice ale vitaminei C.

Fibre

Un alt beneficiu pentru sanatate adus de fructul de kiwi este faptul ca lupta contra diabetului si cancerului la colon. Kiwi are un continut bogat in fibre; acestea controleaza nivelul de zahar din sange. Pe fibre se fixeaza unele materiale toxice gasite in colon si astfel eliminarea lor este mai facila. Fibrele ajuta de asemenea la scaderea nivelului de colesterol din sange, imbunatatind sanatatea celor ce au probleme si afectiuni cardiovasculare.

Minerale

Fructul de kiwi este bogat in minerale precum potasiu, magneziu si cupru. Potasiun contracareaza actiunea cloridei de sodiu, regland nivelul tensiunii arteriale. Magneziul si cuprul joaca un rol important in intarirea oaselor, iar cuprul, pe langa acest beneficiu, imbunatateste de asemenea si dezvoltarea cerebrala si intareste sistemul imunitar.

Alte beneficii

Kiwi are un efect pozitiv si asupra sistemului respirator. Studii realizate arata ca persoanele care au consumat frecvent kiwi si citrice zilnic au prezentat un risc mai scazut de a dezvolta probleme respiratorii precum tuse, astm sau altele.

Consumul de kiwi ajuta la prevenirea anemiei, intrucat faciliteaza absorbtia fierului in organism. Kiwi este de asemenea foarte bogat in antioxidant si ajuta mult la reducerea semnelor imbatranirii, imbunatateste de asemenea metabolismul si pastreaza un echilibru in fluidele din corp.

Numeroasele beneficii ale fructului de kiwi il recomanda oricui, consumat zilnic aduce doar imbunatatiri starii generale de bine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *