branzabranza

Cascavalul si alte branzeturi pot fi unul din factorii ce cauzeaza probleme cu tranzitul intestinal. Exista o conexiune intre consumul de cascaval si constipatie, insa nu este neaparat ca acest lucru sa se intample, intrucat fiecare corp are propria sa constitutie si rezistenta la alimentele consumate.

In primul rand trebuie evidentiat cascavalul precum un aliment destul de greu pentru sistemul digestiv. Contine un exces de grasimi saturate si este unul din alimentele cele mai rafinate si procesate. Aceste grasimi, alaturi de colesterol, se fixeaza pe peretii colonului, blocandu-l si avand ca rezultat constipatia. Mai mult decat atat, este un aliment cu un continut de fibre scazut. De aceea consumul in exces va afecta tranzitul intestinal normal. Astfel acesta este incetinit si poate aparea constipatia. Alte produse lactate precum lapte, iaurt, inghetata si altele pot sa provoace de asemenea aceasta problema. In afara de grasimile saturate, cascavalul contine si proteine, si daca se consuma prea mult dintr-o data, aceste proteine nedigerate pot bloca si ele colonul.

Branzeturile ca si ajutor pentru constipatie

Daca la unele persoane consumul are ca rezultat blocarea tranzitului intestinal, la altele il usureaza. In functie de cum il digera corpul si cum reactioneaza la el, consumul de cascaval in cantitati mai mari produce uneori efectul invers constipatiei. Astfel poate ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la mentinerea sub control a digestiei. Consumul de branza de vaci nu implica deloc problema constipatiei, intrucat este unul din cele mai putin daunatoare produse lactate, datorita faptului ca nu exista procesul de maturare implicat in productie.

Pe langa branza de vaci, si branza de capra este tot un aliment usor si nu are efect de constipare. De asemenea varietatile de branzeturi din soia sunt o buna optiune pentru cei ce nu pot consuma sau nu vor sa consume lapte si produse din lapte.

Bazat pe informatiile anterioare, ajungem la concluzia ca a consuma branzeturi poate avea un efect negativ sau pozitie, in functie de sanatatea sistemului digestiv. Daca dupa consum se observa efecte adverse, trebuie intrerupt consumul imediat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *