Griji cotidianeSuntem cei mai bolnavi, cei mai nesanatosi si cei mai grasi de cand este specia umana. Numarul oamenilor ce au un gabarit debasit sau sunt chiar obezi este foarte mare, ratele de cancer au crescut si mai mult si o lista cu alte boli sunt toate la apogeu.

Suntem obositi cronici, prea munciti, prea putin odihniti, consumam mancare toxica si bauturi, petrecem mai mult timp cu electronicele noastre decat petrecem cu familia si prietenii. Inducem mai mult stres in vietile noastre pe o baza zilnica, decat stim ce sa facem cu el, si ne ucidem din cauza aceasta.

Stresul obisnuia sa fie un raspuns de supravietuire. Oamenii sunt programati cu un zbor sau un raspuns de lupta, crestere a bataii inimii, fluxul sangelui din organe pana in membre, astfel avand reactii mai rapide, colesterolul este eliberat si lista merge mai departe. Este un design sofisticat care functioneaza perfect cand simtim ca suntem amenitati, de exemplu cand un urs alearga dupa tine.

Din pacate, timpurile s-au schimbat, si nu mai simtim doar stres datorita amenintarilor fizice. Traficul, munca, relatiile ne fac sa fim stresati cronic. Nu numai ca stresul cronic pe care il experimentam nu ne protejeaza, ne omoara fiindca sistemul nu a fost niciodata realizat sa fie pornit tot timpul. Destul de straniu, organele noastre necesita sange, in asa fel incat sistemul nostru digestiv sa nu se inchida si un influx constant de colesterol care ne ingroasa sangele nu este prea bun pentru fluxul sangelui.

Stresul vine intr-o multime de forme, mentale, emotionale, fizice, spirituale, financiare si altele. Aceasta este problema. Oamenii din secolul 21 au mult mai multe griji decat doar ursi.

Dar nu suntem in afaceri sa ne scuzam. Trebuie sa incepem sa luam decizii mai bune. Sa fim prea stresati sa ne oferim noua, prietenilor nostri si familiilor noastre atentia de a iubi ce merita nu este acceptabil. Putem sa ne descuram mai bine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *