uleielixir.ro

Ce recomanda consumul moderat al uleiului de dovleac obtinut prin presare la rece?

Intr-o parte si alta toti vin cu recomandari legate de ce alimente ar trebuie sa consumi, de la care e mai bine sa te abtii si asa mai departe. Despre ce tine de uleiurile naturale de asemenea probabil ai auzit diverse lucruri si ai primit recomandari. In ceea ce priveste modul de obtinere al uleiurilor, raman in top cele procesate prin presare la rece.

Este ideal a pastra continutul nutritiv al semintelor din care uleiul este obtinut, iar aceasta metoda este cea care pastreaza continutul valoros al lor. Numai prin aceasta tehnologie esentiala consumatorul are siguranta ca uleiul pe care il introduce in consum ii furnizeaza nutrientii pe care semintele in forma lor naturala le contin.

Este chiar indicat a introduce in consum ulei natural presat la rece, de sortimente diverse. Spre exemplu, prin consumul de ulei dovleac presat la rece asiguri o simbioza ideala cu intregul organism intrucat il ajuti sa asimileze mai usor nutrientii necesari pentru un echilibru metabolic corespunzator. Incluse aici sunt vitaminele precum A, D, E si K, dar si carotenul sau acizii grasi polinesaturati, dintre care Omega 3 este de mentionat.

In ce situatii te ajuta consumul uleiului de dovleac obtinut prin presare la rece?

Inainte de toate tin sa mentionez ca este indicat a consuma ulei de dovleac in stare cruda, respectiv in preparate sau salate care se servesc reci. Este ideal sa il consumi daca te confrunti cu fungi sau paraziti. In numai cateva zile, uleiul te ajuta sa activezi tranzitul intestinal si sa elimini eventualii paraziti.

Suferi de tulburari intestinale sau gastrice? In cazul in care te confrunti cu astfel de probleme de sanatate, ar trebui sa te gandesti serios la consumul de ulei dovleac obtinut prin presare la rece. E bine sa iei 1, 2 lingurite in fiecare zi, inainte de a servi masa. Vei vedea ca in cateva zile deja durerile vor deveni mai suportabile. Trebuie sa insisti daca doresti sa vindeci complet iritatiile respective, iar asta inseamna un tratament de peste 2 – 4 saptamani.

De asemenea, este eficient consumul uleiului de dovleac presat la rece si in cazul in care ai probleme cu functia hepatica. Asta se datoreaza faptului ca are un puternic efect detoxifiant, ce include si partea cailor hepato-biliare. Asadar, asigura ajutorul necesar in eliminarea toxinelor din corp, contribuind la echilibrarea functiilor sistemului. Este neaparat necesar sa prezinte o functie optima, pentru ca de acest aspect depinde sanatatea intregului organism.

Beneficiile acestui sortiment de ulei vis a vis de organism sunt cu mult mai multe. Mai ales in ceea ce priveste circulatia sanguina, dar si problemele cardiace, acest ulei reprezinta un adjuvant deosebit. Este vorba despre modul in care actioneaza datorita acizilor grasi polisaturati ce ii contine, alaturi de vitamina K. Sunt substante nutritive pe care corpul uman reuseste sa le asimileze cu atat mai usor atunci cand provine dintr-o sursa precum este uleiul de dovleac. Totodata acesta este o recomandare si in ceea ce priveste tensiunea arteriala, dar si a colesterolului marit.

Alte astfel de avantaje asigura folosirea uleiului de dovleac organismului cand este obtinut prin presare la rece si consumat moderat. Poate fi comandat si de pe uleielixir.ro.


Publicat

în

,

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *