zahar

Adaugarea de zahar in exces in alimentatie nu este niciodata un obicei benefic. Zaharul in exces in organism afecteaza sanatatea in multiple moduri. Prin urmare, atunci cand se renunta la zahar, au loc schimbari pozitive in organism, din punct de vedere mental dar si psihic. In continuare cateva din beneficiile renuntarii la zahar pentru organism.

Sanatatea pielii se imbunatateste. Zaharul este ca o otrava pentru piele. Cand incepi sa consumi cantitati mari de zahar, pielea devine mai predispusa la probleme precum acneea. Renuntarea la zahar rezulta intr-un aspect mai frumos al pielii, observabil.

Tii greutatea sub control. Dupa cum stim cu totii, prea mult zahar in dieta inseamna si un aport crescut de calorii. Acest lucru se traduce direct in crestere in greutate. Prin urmare, cand renunti la zahar, devine mult mai usor sa slabesti sau sa te mentii la greutatea dorita.

Nu vei mai avea caderi de energie. Desi zaharul este o sursa de energie, nu inseamna ca excesul te va energiza si mai mult. Explozia de energie ce urmeaza consumului de zahar este urmata de o cadere masiva a nivelului acesteia. Minimizand consumul de zahar iti vei mentine un nivel de energie care te va ajuta sa treci mai usor peste zi.

Prea mult zahar tinde sa afecteze functionarea optima la nivel chimic in creier. Se provoaca dezechilibre ale neurotransmitatorilor precum serotonina sau dopamina, ce controleaza starea de spirit. Renuntand la zahar, nu vei mai avea schimbari bruste de stare.

Bacteriile benefice ce pot fi gasite la nivelul intestinelor joaca un rol crucial in mentinerea imunitatii. Consumul de zahar in exces creste insa si numarul bacteriilor daunatoare. Daca se renunta sau se reduce cantitatea de zahar consumat, influenta benefica directa este asupra imunitatii, care este intarita.

Un alt beneficiu al renuntarii la zahar este ca vei avea un control mai bun asupra durerilor. Alimentele bogate in zahar sunt cunoscute ca declansatoare ale inflamatiilor, ceea ce face ca suportarea durerilor sa fie dificila, in special pentru persoanele ce sufera de afectiuni inflamatorii precum artrita. Reducand nivelul zaharului consumat se obtine un ajutor in tratarea si prevenirea inflamatiilor si durerilor.

Ca ultim sfat, nu este recomandata nici renuntarea totala la zahar. Orice exces este daunator, dar la fel de daunatoare poate fi si privarea organismului de anumiti nutrienti. Trebuie doar limitat consumul, in asa fel incat starea de sanatate sa se imbunatateasca.

 

De admin

Un comentariu la „Ce se intampla cand renunti la zahar”
  1. Am avut cateva tentative de a scoate zaharul complet din alimentatie dar nu am reusit mai mult de o saptamana. Dupa ce am scapat la dulciuri am mancat cat pentru toata perioada. Cred ca cea mai buna varianta este sa incepi sa renunti progresiv la zahar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *