Ochii au avut dintotdeauna o semnificatie speciala in intreaga lume, de la „fereastra a sufletului” pana la „ochi malefic”. Au captivat de-a lungul timpului atentia tuturor, astfel poeti si artisti i-au pus in valoare tot timpul.
Expresivi si profunzi, ochii unei persoane se spune ca dezvaluie totul celui ce poate sa ii citeasca. De la bunastare pana la intentii, de la personalitate pana la sentimente, toate pot fi deduse doar prin simpla observare a formei, culorii sau claritatii ochilor. Experti in limbajul corporal spun ca pot spune foarte multe despre o persoana doar observand nuantele multiple pe care le pot avea ochii, adesea involuntar, fara sa ne dam seama.
Daca ochii, comparativ cu restul fetei, arata mai mari decat media, atunci se pare ca persoana este foarte deschisa si receptiva la emotii si informatii venite de pe canale constiente sau subconstiente. Pasiunea defineste aceste persoane, care sunt tot timpul inconjurate de un sentiment de caldura. Ochii mici reflecta concentrare si precizie. S-a observat ca persoanele cu ochii mici sunt foarte atente la detalii, inteligenta si viziunea sunt lucruri care le caracterizeaza si se pare ca pot sa duca la indeplinire orice isi propun.
Forma ochilor spune de asemenea multe despre personalitate. Ochii migdalati sunt apreciati pentru aspectul lor exotic, mistic. Persoanele cu ochi migdalati sunt in general foarte atente si precaute, isi mentin cumpatul chiar si in cele mai solicitante situatii. Au un echilibru aparte al vietii si nu isi dezvaluie prea usor sentimentele si emotiile.
Persoanele cu ochi rotunzi se pare ca sunt binecuvantate cu creativitate si o imaginatie bogata; adesea se pierd intr-o lume a lor. Adesea aceste persoane se lasa purtate de val si nu prea reusesc sa isi tina gandurile si emotiile doar pentru ele.
Acestea ar fi doar cateva lucruri ce ar putea fi intelese doar prin privirea ochilor. Trebuie insa tinut cont de toata structura fetei, pentru ca alte trasaturi precum forma barbiei, pometii, buzele etc. sunt de asemenea luate in considerare pentru o citire mai exacta a personalitatii.