petreceri-magice.ro

Planificarea este cheia succesului – lucru valabil pentru absolut orice. Daca nu urmezi niste pasi bine stabiliti, daca nu ai in vedere absolut toate aspectele, nici rezultatele nu sunt pe masura. La fel sta situatia si cand vine vorba de organizarea unei petreceri pentru copilul tau.

Parintii lucreaza, se relaxeaza si lasa de obicei copiii in grija unui babysitter, a bunicilor sau a unei rude sau cunostinte. Vine insa un moment cand cel mic merita sa fie in centrul atentiei, iar o ocazie precum ziua de nastere sau o alta sarbatoare trebuie organizata cum se cuvine.

Parintii trebuie sa aiba in vedere o serie de aspecte atunci cand trebuie sa organizeze o petrecere pentru copilul lor. Dupa cum spuneam, planificarea este cheia succesului. Copilul poate contribui si el, pentru ca la urma urmei este petrecerea sa, si trebuie acordata o atentie deosebita dorintelor sale.

Ce trebuie sa aiba in vedere parintii:

1. Tematica petrecerii. Copilul are cu siguranta o preferinta. Pentru un personaj din desene animate, un super-erou, pentru povesti cu zane si cavaleri sau orice altceva. Va trebui ca petrecerea sa aiba tematica preferata a copilului, iar acest lucru trebuie stabilit din timp. Trebuie ca decorurile sa fie cumparate si aranjate, iar o surpriza si mai mare pentru cel mic ar putea fi angajarea de personaje petreceri animatori copii. Bucuria va fi cu atat mai mare cu cat se va putea intalni cu super-eroul sau personajele sale preferate.

2. Cat va dura petrecerea? Si acest lucru conteaza, pentru ca o petrecere scurta, de 2-3 ore, este mult mai usor de planificat. Daca petrecerea se va intinde insa pe parcursul unei intregi zile, timpul trebuie organizat corespunzator.

3. Locatia petrecerii. De multe ori parintii prefera sa organizeze petreceri acasa – e mai confortabil, cadrul e mai restrans si copilul poate sa isi invite doar prietenii apropiati. Daca este vorba insa de mai multi invitati, petrecerea va trebui organizata fie in aer liber, fie intr-o alta locatie amenajata corespunzator.

4. Invitatii si invitatiile. Trebuie facuta din timp o lista cu persoanele invitate. Aici copilul poate fi de foarte mare ajutor – va alege el pe cine invita si pe cine nu: colegi, prieteni de la bloc, verisori, rude si alti amici. Cel mai probabil copiii invitati vor veni insotiti de un parinte, de aceea lista si invitatiile trebuie facute din timp.

5. Servim si mancare sau nu? Daca petrecerea va dura doar cateva ore, probabil parintii se vor putea rezuma doar la o gustare usoara si la tort. In cazul in care petrecerea dureaza intreaga zi, mancarea este un detaliu de care trebuie tinut cont. Nu trebuie sa se astepte insa ca micutii sa stea linistiti timp de jumatate de ora sau o ora si sa manance, de aceea se recomanda platouri in stil bufet suedez si mancare ce poate fi servita cu manuta.

Prin urmare: invitati, locatie, meniu, tematica, personaje de poveste sau alti animatori, durata – totul trebuie planificat foarte bine, pentru ca amintirea unei peterceri foarte reusite sa ramana intiparita atat in mintea sarbatoritului cat si a tuturor invitatilor sai.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *