salus-it500-app

          Importanta pe care o acordam mediului in care locuim este mare. Insa nu mereu facem cele mai potrivite alegeri, atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere al eficientei. Felul in care este construita o casa, suprafata acesteia si calitatea lucrarilor sunt detalii importante atunci cand ne dorim confort.

Materialele din care este construita o casa joaca un rol important in rezistenta si izolatie. De asemenea, felul in care sunt compartimentate spatiile poate usura transferul de caldura sau poate bloca deplasarea acesteia. Pozitionarea camerelor, atat in plan orizontal (orientare din punct de vedere cardinal) , dar si in plan vertical (etajul la care se afla), poate influenta cantitatea de energie solara receptionata, luminozitatea sau umiditatea. Cert este ca sunt foarte multi factori ce trebuie luati in considerare atunci cand ne dorim o eficienta din punct de vedere al consumului de energie. Cei mai importanti doi factori sunt reprezentati de sistemul folosit si capacitatea de control al acestuia.

Referindu-ne strict la un sistem de incalzire, piata din prezent ne ofera diverse optiuni. Fiecare dintre ele are, insa, un anumit cost de instalare, de intretinere sau al resurselor necesare, precum si randament diferit.

Mult timp, cea mai folosita metoda a fost cea a incalzirii pe baza de lemne, folosind soba. Aceasta are si avantaje si dezavantaje. Costurile resurselor depind foarte mult de suprafata care trebuie incalzita, insa aceasta este in fapt o regula generala. Incalzirea pe lemne necesita insa o intretinere periodica a sobei. Trebuie efectuate periodic lucrari de curatare pentru a nu scadea eficienta si cel mai important sa se evite intoxicatia cu monoxid de carbon. Controlul pe care-l ai asupra unui astfel de sistem de incalzire este moderat, fiindca e nevoie o permanenta intretinere a focului.salus

Alta metoda folosita des si in prezent este cea cu ajutorul caloriferelor, a centralelor termice. Costurile de intretinere sunt mai mari, dar, spre deosebire de sobe, nu necesita o atentie constanta.

In ultima perioada a reinceput sa fie din ce in ce mai folosita metoda de incalzire prin pardoseala. Ea este o metoda folosita inca din Antichitate dar care a cunoscut o dezvoltare tehnologica si o eficienta mult mai mare in prezent. Ea reuseste sa incalzeasca uniform camerele si o face mult mai eficient decat celelalte metode.

Pentru a ne asigura ca folosim cantitate necesara de energie este nevoie de un termostat. Acestaare rolul de a percepe temperatura si de a controla sistemul de incalzire. Termostatul poate opri sau porni incalzirea in functie de valoarea setata a temperaturii.

In prezent, datorita avansului tehnologic, el poate fi controlat si cu ajutorul internetului. Unul dintre cele mai performante sisteme este reprezentat de seria iT 500. Aceasta gama prezinta multe avantaje tehnice, precum valorile intre care se poate controla temperatura, sensibilitatea de a percepe cu precizie si un numar de 3 sisteme de comanda.

Cea mai buna metode de a economisi energie este sa o poti controla si sa ai parte mereu de exact cat ai nevoie. Progresul tehnologic a facut acest lucru posibil, iar in prezent acest lucru nu reprezinta decat o alegere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *