export-ceai

A doua cea mai populara bautura din lume, dupa apa, este ceaiul, fiind o bautura aromata preferata de toti oamenii de toate varstele din intreaga lume. Initial a fost o bautura cu proprietati medicinale folosita numai in China, ceaiul a devenit extrem de popular un Imperiul Britanic in timpul celui de-al 17-lea secol. Avand si cateva beneficii pentru sanatate, ceaiul a devenit unul din cele mai consumate produse din lume, ajutand la controlul greutatii, reduce tensiunea arteriala si cade riscul bolilor cardiovasculare.

In ciuda faptului ca este absolut delicios, ceaiul ofera si proprietati care lupta cu cariile, contine antioxidanti si are o serie de alte proprietati antivirale, iar din aceasta cauza, ceaiul este important si in industria medicala. Consumul de ceai a ajuns la 3 miliarde de cesti pe zi, gasindu-se in mai multe varietati produse in Africa, Orientul Mijlociu, America de Sud si, bineinteles, in Asia. Din aceasta cauza, bautorii de ceai isi doresc sa stie de unde vin cele mai multe importuri si exporturi de ceai.

Exportatori anuali

Vietnam- 104.700 tone, cantitate care inseamna aproape 204 milioane de dolari pe piata internationala. Pretul mediu de export din Vietanm este de 1340 dolari per tona, insa este un pret destul de crescut fata de alte state.

India- 203.207 tone. Totalizand pana la 23% din productia globala, India produce 966.733 tone de ceai in fiecare an si exporta aproape 203.207 tone in valoare de peste 800 milioane de dolari.

China- 299.789 tone. Ceaiul este incredibil de important in China, care este cel mai mare producator de ceaiuri din lume. China a dominat piata internationala in exporturile de ceai pana in anii 1880. Cu toate acestea, majoritatea ceaiului produs in China este consumat tot in interiorul tarii. Cu o productie totala de peste 1 milion de tone, China exporta numai 299.789 mii de tone, care ajung la o valoare de 960 milioane de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *