obiceiuri proaste

Cat timp traiesti iti formezi o serie de obiceiuri. Unele mai bune, altele mai proaste. Unele te ajuta sa faci un pas inainte, altele te trag inapoi, iar altele nu te afecteaza in nici un fel. Exista insa unele obiceiuri ce sunt foarte daunatoare, intra in categoria viciilor si ajung sa te afecteze atat fizic cat si psihic.

Adesea cadem prada obiceiurilor proaste si viciilor in momente de tristete, de disperare ori de stres accentuat. Pe moment viciile ofera o senzatie de satisfactie, insa pe termen lung creeaza haos in organism si provoaca diverse probleme de sanatate.

Fumatul este in topul listei la capitolul vicii extrem de daunatoare. Poate pentru unii pare la moda fumatul, altii poate au un anturaj de fumatori si ajung sa fumeze la randul lor – cert este ca acest viciu este foarte daunator sanatatii. Tigarile contin peste 4000 substante chimice dintre care peste 40 sunt cancerigene. Nicotina din tigari provoaca si dependenta si fumul de tigara devasteaza tot, efectele sale fiind imbatranirea prematura a pielii si afectarea plamanilor si inimii.

Consumul de alcool se afla si el in lista de vicii extrem de daunatoare. A consuma ocazional nu prezinta riscuri – la petreceri se mai serveste cate un pahar, insa excesele si consumul frecvent de alcool afecteaza grav sanatatea.

Alimentatia precara – o problema a lumii occidentale tot mai intalnita. De la o extrema la alta, de la anorexie la bulimie, alimentatia precara constand in asa-numitele junk-food priveaza corpul de nutrientii necesari.

Chiar si privitul la televizor este un obicei daunator. A te relaxa la un film sau serial preferat dupa o zi extenuanta de munca nu dauneaza, insa a sta toata ziua lipit de canapea cu ochii in televizor iti afecteaza serios – mai ales silueta.

Expunerea excesiva la soare poate fi de asemenea un obicei prost. Riscul aparitiei de cancer de piele este ridicat in acest caz.

Unii poate va regasiti viciile si obiceiurile proaste in aceasta lista. Vestea buna este ca nu e prea tarziu sa le schimbati. Cu putina vointa aceste vicii pot fi inlaturate si starea de sanatate se va imbunatati.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *