China WindowsChina interzice guvernului sa foloseasca sistemului de operare Windows 8 al celor de la Microsoft, potrivit unei notite postate pe website-ul lor. Site-ul de stiri chineze, Xinhua, raporteaza ca centrul de achizitii publice ale Guvernul General interzice computerele guvernelor sa instaleze Windows 8 sau sa cumpere noi dispozitve cu software-ul. Guvernul a postat mesajul anuntand schimbarea in politica la sfarsitul saptamanii trecute. Piata de consumatori Windows 8 din China nu va fi afectata.

Desi detaliile legate de interzicere sunt vagi, guvernul a spus ca va cumpara produse IT eficiente in energie de acum, de la computere desktopurilor si laptopuri pana la tablete. Dar se spune ca miscarea este facuta pentru a proteja securitatea computerelor dupa ce Microsoft si-a redus sprijinul pentru Windows XP, ce era foarte folosita in tara.

Firma de piata StatCounter declara ca sistemele Windows XP alcatuiesc 44% din desktopurile in China, in timp ce Windows 8 este instalat doar pe 3.4% din computere. Stirile vin in timp ce China a subliniat celor de la Microsoft ca ar trebui sa scada preturile produselor de tip Windows. Desi folosirea Windows in China a fost scazuta, guvernul Chinez a fost un client mare pentru Microsoft.

Cei de la Microsoft au fost raportati ca fiind suprinsi de stiri. Compania a scris intr-un email, ca au furnizat si vor furniza in continuare Windows 7, clientilor din guvern. In acelasi timp, acestia sustin ca muncesc la evaluarea Windows 8 cu agentii de guvern relevante.

Intre timp, compania se pregateste pentru micul eveniment Surface in New York City, joi, cand cel mai probabil isi vor lansa prima mini tableta ce se va intrece atat cu tabletele cu ecran mic, atat a celor de la Apple, cat si a celor de la Amazon.

Se pare ca, China continua sa fie o tara care interzice lucruri si continua sa fie foarte autoritara, atat pe internet, cat si pe strada.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *