saluscontrols.ro

Combinatia perfecta dintre conservarea energiei si eficienta magnetica ajuta pe fiecare sa isi permita un moment de liniste in ceea ce priveste alimentarea locuintei cu surse alternative de energie, menite sa reduca considerabil debitul si volumul energiei naturale, consumate de fiecare locuinta. In aceeasi maniera, sunt o multime de moduri prin care factura la energie se poate reduce, crescand semnificativ bugetul familiei si confortul din locuinte.

Separat, conservarea energiei in alianta cu eficienta magnetica definesc un sistem care nu are menirea de a opri caldura in timpul iernii sau pornirea instalatiei de aer conditionat in timpul verii, atunci cand se utilizeaza la randament maxim. Acest sistem nu permite reducerea cheltuielilor, daca nu se mizeaza pe cele 3 strategii diferite, insa indispensabile pentru fiecare locuinta.

Strategia nr.1:  Instalarea unui termostat digital programabil

In cazul in care nu aveti un astfel de sistem, atunci este cazul sa optati pentru unul. Aceste termostate sunt cu mult mai acurate decat alte termostate in versiuni mai vechi, care nu se pot programa de la distanta pentru a beneficia de temperatura mult dorita. In aceeasi maniera, un astfel de termostat are variatii de setari de temperatura, pentru perioada din zi si din noapte. O multime de modele de termostate digitale permit setarea unei temperaturi in timpul saptamanii, pentru fiecare incapere, mai ales atunci cand nu sunt membrii familiei acasa si un alt mod care permite setarea temperaturii in weekend cand este toata lumea acasa.

Un astfel de model este si termostatusul salus it500, care beneficiaza de un sistem economic si optim de control a temperaturii. De altfel, este ideal pentru o locuinta in mediul urban sau rural, acolo unde si sistemul termic este instalat.

Strategia nr. 2: Programator pentru consumul de apa calda

Este de la sine de inteles sa consumi apa calda doar atunci cand ai nevoie cu adevarat de ea. De ce sa incalzesti apa cand nu ai nevoie de ea si sa mai consumi si energie?

Sistemele standard de electricitate pentru apa mentin sistemul termic incalzit la o anumita temperatura pe parcursul perioadei de timp zilnic, insa, nu este util, deoarece majoritatea nu utilizeaza apa calda atunci cand nu sunt efectiv acasa. Cel mai bine este de a salva bani instaland un instant de controler al apei, menit sa incalzeasca apa doar atunci cand este necesar. Dispozitivul permite selectarea optiunilor dorite pentru pornire si oprire ori de cate ori este activat.

Strategia nr. 3:  Mentenanta sistemului de iluminat

Aceasta strategie implica controlul consumului de energie furnizat de becuri, intrerupatoare, dispozitive electrice sau oricare alte surse rezultate din echipamentele electronice si electrocasnice. Inlocuirea becurilor cu mercur cu unele cu led ajuta extrem de mult, la fel cum si inlocuirea filtrelor de aer conditionat este benefica.

Este important sa se parcurga fiecare sectiune din manualul de instructiuni, astfel incat acest principiu sa fie extrem de benefic si util, dar si prietenos cu energia. Aplica aceste idei pentru frigidere, televizoare, aspiratoare sau oricare alte echipamente cel putin o data la 3 luni si vei avea din start un consum redus de energie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *