bransamentgaz.robransamentgaz.ro

Tot mai multi romani opteaza la debransarea de la sistemul centralizat de incalzire. Ne-am saturat sa platim mai mult decat primim, ne-am saturat sa suportam toate pierderile de pe retea si asa mai departe. Din acest motiv solutia unei centrale termice individuale pentru apartament sau casa se dovedeste una ideala.

De ce anume trebuie sa tii cont cand alegi o centrala termica? La aceasta intrebare poti primi 10 raspunsuri diferite daca intrebi 10 persoane diferite. Majoritatea insa sunt nepregatiti sau se ghideaza dupa criterii nu tocmai bune. Pretul este principalul factor de care se tine cont, pentru ca la urma urmei la bani se rezuma totul. Nu este insa acesta cel mai important aspect, deoarece costurile pot ajunge mult mai mari daca centrala termica instalata nu este eficienta.

In primul rand sa enumeram criteriile dupa care ar trebui sa se faca alegerea unei centrale termice: capacitatea proprie, randamentul oferit, eficienta in utilizare, consumul, siguranta exploatarii, dar si diversele reparatii si interventii periodice necesare, atat in perioada de garantie cat si service-ul post garantie.

Primul lucru de care depinde alegerea centralei termice este nevoia proprie de incalzire. Fiecare situatie este diferita, astfel se impune un calcul al necesarului de caldura pentru locuinta. Se tine cont aici de suprafata totala, volumul spatiului de incalzit, de existenta sau inexistenta izolatiilor, de consumatorii de apa calda si menajera, de cate bai si bucatarii sunt in locuinta si asa mai departe.

Randamentul si eficienta trebuie de asemenea sa fie vizate. Cand se alege o centrala termica de apartament sau pentru casa, se vizeaza reducerea costurilor, intrucat facturile celor ce inca sunt pe sistemul centralizat sunt tot mai mari.

Un alt criteriu este si siguranta in exploatare. Trebuie sa existe un sistem corespunzator de evacuare a gazelor arse, protectie pentru temperaturile extreme, protectie in momentul in care nu mai exista apa pe instalatie sau temperatura se apropie de pragul inghetului.

Intretinerea periodica, reviziile si toate interventiile ce apar la un moment dat la centrala sunt de asemenea de evidentiat. Cand se cumpara o centrala termica se doreste durabilitate si eficienta si nu reparatii lunare. In cazul in care totusi se impune o reparatie sau o revizie, iar firma producatoare sau cea de la care s-a cumparat centrala nu mai ofera service, se poate gasi rapid solutia si online. O simpla cautare de tipul – reparatii centrale termice Bucuresti – ofera multe solutii de la firme specializate si instalatori diversi.

Dupa cum spuneam, nu doar criteriul pretului este important. In momentul in care cumparam o centrala termica facem o investitie de lunga durata, astfel trebuie tinut cont si de criteriile anterior mentionate pentru ca totul sa se potriveasca perfect pentru locuinta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *