culoare pereti

Alegerea culorilor in care vor fi zugraviti peretii locuintei sau cei de la birou, de la locul de munca, poate fi o sarcina destul de dificila. Atunci cand vine vorba de reamenajare acasa, culoarea pe care o vor avea peretii reprezinta un aspect foarte important. Orice pata de culoare schimba complet infatisarea unei camere si o poate transforma din una plictisitoare in una plina de viata, de-a dreptul uimitoare.

Majoritatea prefera sa isi vopseasca peretii in culori linistitoare, care sa ajute la relaxare. Dormitorul este prin definitie camera de odihna, in care fiecare dintre noi se recreeaza dupa o zi extenuanta la munca. Cateva optiuni pentru peretii dormitorului prezentam in continuare.

Albastrul este una din cele mai linistitoare culori care ajuta la relaxarea simturilor. Exista multe nuante de albastru, insa in principal tonurile deschise sunt cele mai potrivite. O alta culoare linistitoare pentru peretii dormitorului poate fi cea a lavandei. Din vremuri stravechi se stie ca inhalarea mirosului placut de lavanda produce somnolenta si ajuta la odihna. Astfel, chiar si tonurile de violet deschis sunt o buna optiune pentru peretii dormitorului.

Verdele este de asemenea o culoare potrivita. Dormitorul va deveni in egala masura relaxant si cu un aer de prospetime. Galbenul, o culoare calda si plina de energie, poate decora de asemenea dormitorul, creand o ambianta perfecta.

In ceea ce priveste sufrageria, culoarea peretilor trebuie aleasa si in functie de piesele de mobilier. Fie ca se alege un stil monocromatic, fie ca mobilierul de culoare inchisa se va completa cu pereti deschisi la culoare, creand un contrast placut, sufrageria va fi luminata si va primi un efect de calmare si revigorare.

In ceea ce priveste biroul – locul de munca – va trebui ca peretii sa aiba culoarea potrivita pentru a multumi atat angajatii cat si clientii sau alte persoane. Din nou se va tine cont si de piesele de mobilier si de contraste, iar recomandarea principala in acest caz este sa  se evite albul. Acesta ofera un aspect mult prea steril peretilor. O pata de culoare este oricand binevenita si poate sa ofere gradul de relaxare dorit, incalzind in acelasi timp atmosfera.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *