tehnologie

Subiectul poate duce la multe dezbateri si concluzii diferite. Acest lucru se datoreaza faptului ca tehnologia a extins mult granitele si orizonturile diverselor domenii. Direct sau indirect, tehnologia influenteaza pe oricine si oriunde.

Tinand cont de gradul inalt al impactului tehnologiei asupra societatii, luam un exemplu tipic ce reflecta gradul de dependenta al omului de tehnologie, fie ca e vorba de tehnologia informatiei sau tehnologia internetului.

Ziua unei persoane obisnuite incepe cu treziresa la sunetul unei alarme, fie ca a fost programata la TV, un player de muzica sau smartphone. Inainte oamenii se trezeau la cantecul cocosului sau la rasaritul soarelui. Trezirea si pregatirea pentru munca implica folosirea altor facilitati ultra-moderne, de la dusul de dimineata si pana la micul-dejun revigorant. Se folosesc aparate si aplicatii precum frigidere, cuptoare, toastere si asa mai departe. Ziua incepe cu ajutorul echipamentelor moderne ce faciliteaza atat calatoria pana la serviciu cat si desfasurarea procesului muncii. Seara este marcata de aceeasi influenta a tehnologiei asupra vietii: pana la culcare folosim aplicatiile acesteia, de la iluminat pana la petrecerea timpului liber intr-un mod placut.

In rutina zilnica a omului mai intervin insa si accidente datorate vehiculelor, diverse afectiuni datorate unui stil de viata sedentar si multe altele, toate acestea constituind implicatii negative asupra societatii. Evolutia tehnologica a dus la folosirea de gadgeturi din ce in ce mai moderne, a dus la dezvoltare economica si sociala, am ajuns sa ducem vieti mult mai confortabile.

Nu poate fi negat impactul puternic pe care l-a avut dezvoltarea tehnologica asupra societatii, fie ca a avut efecte pozitive sau negative. In egala masura ne-au fost usurate vietile, dar a fost afectat si mediul inconjurator prin poluare, spre exemplu. Modul in care vom alege sa folosim tehnologia pentru dezvoltare pe toate planurile va determina impactul pe care aceasta il va avea in continuare asupra vietii noastre.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *