familie

Famila nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru care conteaza. Familiile fericite fac unele lucruri difert. Acestea sunt mai fericite deoarece traiesc si au obiceiuri pozitive care se reflecta in comportamentul copiilor. Nu inseamna ca totul este perfect, insa obiceiurile lor sunt sanatoase si fac o diferenta mare intre ceea ce este bun sau rau. Bineinteles, nu toate familiile sunt fericite tot timpul, insa exista anumite lucruri care pot face ca fericirea sa fie intalnita din ce in ce mai des.

Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci ca sa ai o familie fericita:

Familiile fericite au traditii in familie. In ziua de azi este putin cam dificil sa gasesti putin timp liber pe care sa-l petreci alaturi de cei dragi. Toti sunt atat de ocupati cu tot felul de sarcini, incat unii se pot declara fericiti daca reusesc sa petreaca doua ore cu familia lor. Este important sa stabilesti un moment in care toti membrii familiei sa fie unul langa altul, pentru ca in astfel de situatii poti crea amintiri si traditii minunate in familie.

Familiile fericite sunt pasnice, bune si sunt pline de compasiune. E adevarat, fratii sau surorile se cearta de multe ori, iar acesta este un lucru normal. Cu toate acestea, poti preveni astfel de situatii daca impui anumite practici pasnice. Foloseste bunatatea si compasiunea in situatiile in care furia le-ar lua locul. Intocmeste o regula in care numai cuvintele pozitive sunt permise in comunicarea cu ceilalti membri a familiei. Cand apar momente de furie, invata-ti copiii sa respire adanc, pentru a trece cat mai repede peste astfel de momente.

A forma o familie fericita, presupune ca nu exista subiecte interzise. O familie fericita reuseste sa treaca peste diferite traume sau episoade nefericite din viata membrilor. Incearca sa-i obisnuiesti pe copiii tai sa fie sinceri indiferent de situatie si sa te considere un prieten cand vine vorba de solutionarea problemelor. Legatura dintre parinti si copii va deveni mult mai puternica daca renuntati la tabuuri.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *