economie

Pretul carburantilor care se afla intr-o evolutie ascendenta, determina ca majoritatea soferilor sa se gandeasca tot mai mult la metode banale de a economisi combustibilul in traficul de zi cu zi.

Ce trebuie sa faci ca sa pastrezi cat mai mult timp combustibilul in rezervor

Intretinerea vehiculului. Problemele de baza, cum ar fi emisiile, pot determina o crestere a consumului de combustibil cu 4% mai mult decat ar trebui in mod normal sa consume masina. Problemele mai mari pot avea un impact mai dramatic decat ti-ai fi inchipuit. De exemplu, daca senzorul de oxigen – cel destinat pentru a mentine motorul intr-o stare de functionare eficienta – este defect, finantele tale pot sa scada cu pana la 40%. Verifica-ti in mod regulat masina si repara probleme minore, pentru ca in acest fel vei preveni unele cheltuieli care se pot transforma in sume uriase.

Presiunea din anvelope. Ar trebui sa verifici, macar o data pe luna sau inainte sa te pornesti la un drum lung, presiunea din roti. Anvelopele umflate in mod corect, determina mai putin efort din partea masinei de a se pune in miscare, iar acest lucru inseamna o economie de bani. De asemenea, cauciurile umflate normal ofera si mai multa siguranta – se creste capacitatea de franare.

Viteza. Cu cat accelerezi mai tare si cu cat mergi mai repede, va creste si performanta motorului, iar acest lucru inseamna ca are nevoie de mai mult combustibil. Incadrarea la limita de viteza si accelerarea usoara poate sa salveze o buna parte din banii pe care ii dai pe combustibil.

Greutatea. Foarte multi oameni cara in masina lucruri de care nu au nevoie. Ar putea gandi ca sunt de mare ajutor, insa determina o crestere a greutatii masinii. Acest lucru inseamna ca masinei ii va fi mai greu sa se puna in miscare, iar economia combustibilului va avea de suferit cu 2% pentru fiecare 40 de kilograme in plus. Aceasta poate fi o problema mai mare pentru masinile cu motor mic.

Daca aceste sfaturi nu te ajuta, inseamna ca problema o reprezinta chiar masina ta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *