computer lent

Cu totii stim cat de frustrant este sa stai in fata unui computer care se misca foarte lent. Uneori nu stim efectiv ce sa facem si pur si simplu asteptam, ne sunt intarziate proiectele la care lucram. Exista totusi cateva modalitati prin care functionarea computerului poate fi imbunatatita. Cateva sfaturi pentru o viteza de reactie imbunatatita enumeram in continuare.

1. Scapa de programele pe care nu le mai folosesti. Din cateva click-uri reusesti foarte usor sa instalezi orice program, insa si acesta va contribui la o functionare mai lenta a computerului. Chiar daca nu sunt folosite tot timpul, uneori ruleaza pe fundal si pot consuma resurse. Pe cat posibil pastreaza instalate doar programele si aplicatiile pe care le folosesti in mod uzual.

2. Partitioneaza hard-disk-ul. Nu este recomandat sa ai o singura partitie, pentru ca in momentul in care va trebui sa reinstalezi sistemul de operare sau va interveni o alta situatie vei fi nevoit sa stergi absolut toate datele. Pastreaza o partitie alocata doar sistemului de operare, pentru ca restul datelor sa nu se piarda.

3. Dezactiveaza programele care incep sa ruleze odata cu sistemul de operare. Se va reduce nu doar timpul de incarcare la deschidere, ci si timpul de raspuns pentru diverse alte aplicatii.

4. Upgradeaza RAM-ul. Adauga RAM in plus pentru ca programele sa aiba resurse suficiente pentru a rula. La fel poti proceda si cu microprocesorul – sa gasesti unul compatibil, de capacitate mai mare, care sa asigure o functionare mai rapida.

5. Un sfat ce poate parea surprinzator pentru unii – curata computerul de praf. Uneori functionarea este incetinita si de acumularea de praf in carcasa, care provoaca si incalzirea pieselor si componentelor, reducand performantele computerului. Periodic este recomandat sa stergi de praf sau chiar sa aspiri computerul, atat in interior cat si in exterior.

Urmand aceste cateva sfaturi simple, vei reusi sa iti faci computerul sa ruleze mult mai rapid si eficient. In cazul in care nici unul din aceste sfaturi nu functioneaza, poate ca e mai bine sa il duci intr-un service sau sa cumperi un altul, nou si imbunatatit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *