simtul umorului

Umorul, in toate formele sale, este foarte contagios. Ca orice alt proces de gandire pozitiva, contemplarea vietii intr-o maniera umoristica este foarte benefica. Pentru unii este un lucru natural, altii isi creaza bariera de umor ca un mecanism de aparare impotriva realitatilor dure ale vietii. Capacitatea de a avea simtul umorului sta in fiecare dintre noi. Sa vedem cum am putea sa ne dezvoltam simtul umorului, cateva sfaturi si recomandari in acest sens.

Simtul umorului este ceva ce vine natural fiecaruia, insa daca exista acel potential, se poate dezvolta.

La urma urmei, umorul nu este nimic altceva decat o observatie intr-un mod amuzant. Pastreaza-ti mintea deschisa si observa cum functioneaza lumea, iti vor fi oferite cantitati considerabile de situatii din care poti scoate partea umoristica. Analiza erorilor ce apar in viata fiecaruia, observatiile alaturate cu umor aduc intr-o alta lumina lucrurile.

Iti mai poti dezvolta un bun simt al umorului si cand persoana de care te amuzi esti chiar tu. Viata proprie, diversele probleme si experiente ne ofera o gramada de situatii in care umorul pur si simplu erupe. Razand de propriile tale gafe te va ajuta sa iti dezvolti un simt mai bun al umorului.

Va trebui sa poti aprecia si ironia si sarcasmul, chiar daca iti sunt adresate. Sarcasmul si satira pot fi de asemenea surse de umor foarte bune. Tine cont si de faptul ca tot timpul ajuta sa mai si citesti, de aceea poti invata de la cei mai buni. Umorul de buna calitate se gaseste peste tot, si poti gasi surse de inspiratie la comedianti celebri.

Priveste si imaginea de ansamblu. A lua viata prea in serios ne imunizeaza cand vine vorba de umor. Este o imunitate pe care nu ne-o dorim, pentru ca e foarte bine sa fii „infectat” cu umor. Priveste, in consecinta, imaginea de ansamblu si nu lasa grijile marunte sa te deprime.

Umorul, introspectia si creativitatea sunt strans conectate. Analiza si disecarea umorului inlatura toata gluma. Se naste natural, cand atitudinea este potrivita. Trebuie sa fie spontan si efervescent, prin urmare lasa-ti mintea deschisa tuturor posibilitatilor. Cheia de a te putea bucura pe deplin de viata este sa te concentrezi pe partea mai usoara a lucrurilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *