suc de portocale

Sucul de portocale este o bautura sanatoasa, facuta din portocale proaspete, fara nici un proces de fermentatie implicat. Consumul de suc de portocale aduce beneficii corpului printr-un numar de proprietati utile. Sucul de portocale este printre sursele cele mai bogate de vitamina C, un singur pahar consumat pe zi suplineste necesarul corpului pentru aceasta vitamina. Sucul de portocale contine de asemenea multe minerale precum potasiu sau magneziu, are un continut scazut de grasimi si nu are deloc colesterol. Cum ajuta toate acestea sanatatea detaliem in continuare.

Dupa cum am spus, sucul de portocale este bogat in vitamina C, care joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar al organismului. Vitamina C, avand rol de antioxidant, ajuta la construirea si repararea celulelor corpului si de asemenea previne infectiile si bolile de diverse tipuri. Un alt beneficiu adus de antioxidanti si vitamina C este faptul ca neutralizeaza actiunea radicalilor liberi, o proprietate anticancerigena foarte importanta.

Mineralele continute de sucul de portocale, precum magneziu sau potasiu, ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Prin urmare pacientilor ce sufera de hipertensiune le este recomandat consumul de suc de portocale. In special pentru femeile insarcinate este recomandat sucul de portocale, pentru o dezvoltare buna a copilului.

Consumul de suc de portocale poate ajuta chiar si la tratamentul artritei reumatoide, datorita proprietatilor antiinflamatorii. Tot aceste proprietati reduc si riscul aparitiei afectiunilor cardiace, imbunatatesc de asemenea rata metabolismului si cresc in mod natural rezistenta organismului la diverse boli si afectiuni.

Nu trebuie uitat insa ca orice exces este daunator. Acest lucru se aplica si in cazul sucului de portocale. Continutul sau este de asemenea bogat in zaharuri, prin urmare trebuie consumat moderat. Unul sau doua pahare pe zi sunt suficiente. Adesea si continutul acid ridicat poate sa cauzeze unele probleme, de aceea – inca o data – se recomanda consumul moderat. In acest fel se poate beneficia la maximum de toate avantajele pe care sucul natural de portocale le ofera.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *