Sunt momente cand nimic nu pare sa mearga in favoarea noastra. Atunci incepem sa ne plangem, este ca un mecanism ce il folosim pentru a alunga nefericirea. Cu toate acestea nu tot timpul depunem toate eforturile pentru a face lucrurile cum trebuie si ajungem sa ne plangem ca nu au iesit asa cum ne-am dorit. Incercam sa ne ascundem esecurile plangandu-ne de cat de nedrept este totul. Cand te concentrezi tot timpul doar pe aspectele negative, poate deveni foarte dificil sa vezi si jumatatea plina a paharului. Cei ce se plang tot timpul mai putin probabil se bucura de viata, in timp ce persoanele ce se concentreaza pe aspectele pozitive sunt mai fericite.
Desi viata nu este tot timpul roz si tot timpul vor exista lucruri ce ne vor face nefericiti, trebuie sa fim constienti de faptul ca daca ne plangem nu rezolvam nimic. Nu e nimic rau in exteriorizarea sentimentelor, insa daca tot mai frecvent aratam ca suntem nemultumiti de cat de nedreapta este viata cu noi, rezultatul va fi ca vom deveni si mai nesatisfacuti. In prima faza prietenii si cunostintele ne vor ajuta, ne vor asculta, dar exista si aici o limita. Daca nu stii cand sa te opresti, pot sa isi piarda si ei rabdarea, nimeni nu vrea sa asculte tot timpul un plangacios.
Reactia de a ne plange si a fi nemultumiti este una normala, insa unele persoane isi fac un obicei din a se plange de orice. Mintea umana este un adevarat expert cand vine vorba de complicat lucrurile. Daca vrem sa ne plangem, motive gasim oriunde si oricand.
Cand devine un obicei, ajungem sa ne plangem oricui ne iese in cale. Negativitatea ce se naste aici afecteaza creativitatea si inovatia. Cei ce se plang in continuu nu mai au timp sa vina cu idei noi, intrucat sunt ocupati in a gasi motive si a-i descuraja pe altii intrucat simt ca nu merge absolut nimic bine.
Sunt persoane care vad paharul pe jumatate gol si alte persoane ce vad jumatatea plina. Unii cred ca iarba este tot timpul mai verde in gradina vecinului si se plang de asta in continuu. Este un obicei foarte nesanatos, ce va afecta atat sanatatea emotionala cat si cea fizica in cele din urma. Asadar trebuie adoptata o atitudine pozitiva.