De ce se spune ca ciocolata este buna pentru sanatate

beneficii ciocolata

Are ceva beneficii consumul de ciocolata? Se pare ca da, conform studiilor si cercetarilor recente. In fapt, o lista lunga de substante chimice continute de ciocolata au fost gasite ca fiind benefice pentru sanatatea umana. Sunt astfel contrazise miturile si parerile preconcepute conform carora orice are gust bun este si daunator.

Beneficiile pentru sanatate ale ciocolatei sunt indeosebi adevarate datorita unui singur ingredient: cacao. Astfel ciocolata neagra si alimentele procesate minimum bazate pe ciocolata pot fi chiar benefice. Pe langa cupru si magneziu – care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si a pulsului – mai contine si flavonoizi, cei ce ii gasim si intr-un ceai verde bogat in antioxidanti. Dupa cum probabil stiti, antioxidantii sunt foarte buni pentru sanatate si indeplinesc roluri precum: imbunatatirea circulatiei, diminuarea tensiunii arteriale, stimularea rinichilor, imbunatatirea digestiei, cresterea poftei de mancare, protectia impotriva actiunii radicalilor liberi, scad pulsul si previn riscul afectiunilor cardiace.

In ciuda tuturor beneficiilor recent descoperite ale ciocolatei, trebuie luate si niste masuri de precautie. Trebuie gestionat consumul, cantitatea si tipul ciocolatei consumate. Orice exces poate fi daunator pentru sanatate, iar ciocolata nu face exceptie. Consumul de cantitati mari de ciocolata poate provoca probleme cu greutatea si poate declansa si alte afectiuni. Pentru a evita aceste consecinte neplacute, trebuie aleasa cu grija ciocolata consumata. Spre exemplu, cea din alimente procesate precum bomboane de ciocolata ori diverse prajituri are un continut caloric ridicat, zahar si grasimi in aceeasi proportie mare, prin urmare trebuie evitata. Ciocolata mai sanatoasa este cea neagra, chiar si simplul ingredient – cacao – se dovedeste a fi benefic pentru sanatate.

Dupa cum spuneam, studiile si cercetarile recente demonstreaza beneficiile consumului de ciocolata pentru sanatate. Exista exceptii insa, iar ca in orice alt caz, excesul este total neindicat. Un studiu de acest gen a oferit spre consum la doua grupuri de persoane ciocolata alba, respectiv ciocolata neagra. Cei ce au consumat ciocolata alba nu au inregistrat nici o schimbare, insa in cazul celor ce au consumat ciocolata neagra, s-a costatat o scadere a tensiunii arteriale.

In concluzie putem spune ca ciocolata nu este daunatoare sanatatii, ci dimpotriva. Cu toate acestea trebuie evitat consumul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *