De facut pe partea de promovare online

promovare online

De la inceputuri si pana in prezent, promovarea in mediul online a evoluat foarte mult. Astazi nu mai este vorba de anunturi si pop-up-uri stresante, de bannere sclipitoare care sar in ochi. In ziua de astazi promovarea online este mult mai specifica, mai targetata, iar anunturile vizeaza o gama larga de canale pe care sunt distribuite, de la motoare de cautare si pana la aplicatii pentru dispzitive mobile; astfel pe aceasta parte nu exista decat beneficii pentru promoteri. Cu o strategie bine pusa la punct si o alocare eficienta de resurse chiar si o afacere mai mica sau aflata la inceput poate sa isi faca loc pe piata caracterizata, ca in orice domeniu de fapt, de o concurenta acerba.

Cateva mici schimbari si reorientari pot fi facute pentru a se imbunatati aceasta promovare online. Primul lucru de facut ar fi regandirea continutului. De la bloguri la tutoriale video, de la site-uri de prezentare la diverse alte forme de promovare – toate au acelasi scop, de a imbunatati vizibilitatea online si de a atrage trafic. Astfel este obligatoriu sa existe relevanta si o parte interesanta in continut.

Al doilea lucru de facut este acordarea unei deosebite atentii partii de social media. De aici se poate atrage trafic in mod natural, printr-o strategie de promovare bine pusa la punct. Si social media a evoluat, de la platforme gratuite de socializare ajungand in ziua de astazi sa fie platforme multi-dimensionale in care nume de branduri interactioneaza cu fanii si followerii.

Nu in ultimul rand, factorului SEO ii trebuie acordata o atentie deosebita. In momentul de fata statisticile arata ca mai bine de 60% din traficul total al unui site vine, in medie, de pe cautarile organice de pe Google. Aceasta inseamna ca doar un site care poate fi gasit usor de Google va avea relevanta si va fi gasit mult mai usor de catre utilizatori. Partea de SEO on-page, ceea ce face ca site-ul sa fie mai usor indexat de motoarele de cautare, se refera la titlurile, meta tag-urile si meta descrierile concise care prezinta site-ul, la alt-tag-urile pe imagini ce ajuta motoarele de cautare sa le proceseze mai bine; trebuie de asemenea ca site-ul sa se incarce rapid si informatia sa poata fi gasita rapid de utilizatori. Dupa cum am mai spus, am trecut de vremea cand pop-up-urile erau o varianta buna de promovare. Astfel trebuie regandita partea de promovare online, iar urmarea sfaturilor de mai sus ar putea sa faca acea diferenta.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.