merida___a_perfect_day_brave_cosplay_by_my_little_shua-d5k6sc5

Cosplay, este prescurtarea din japoneza a cuvintelor englezesti costume play, este o arta care a inceput din Japonia. In aceasta arta a costumelor, participantii incearca sa-si faca costumele sa fie cat mai asemenatoare cu a unor personaje din jocuri, desene animate si filme.

Cu toate ca sunt magazine specializate in asa ceva, din care se pot cumpara costume, de cele mai multe ori pentru a fi originali, participantii isi confectioneaza intr-un mod minutios costumele incercand sa redea fiecare detaliu al personajului preferat si sa fie admirati de oamenii care ii privesc.

Aceste costume au tot felul de detalii, iar pentru a fi afirmate, purtatorii isi pun lentile de contact, folosesc peruci sau isi vopsesc parul, ba chiar isi fac si tatuaje temporare pentru a reda fiecare detaliu intr-un mod perfect.

In Japonia exista scoli specializate pentru asa ceva, care isi invata elevii sa coafeze, sa machieze, design si multe altele pentru a fi cei mai buni la asta.

Cosplay-ul in Romania nu a fost prea mediatizat si promovat pana nu demult, dar se pare ca in cele din urma s-a extins si la noi, iar acum se organizeaza tot felul de conventii si intalniri Cosplay cu diferite ocazii, baluri, lansari de jocuri sau filme, in care cel mai bun costum castiga fie un joc, fie un film sau o suma de bani.

Daca vreti sa faceti Cosplay, ar trebui sa va alegeti un personaj preferat, dupa care sa incercati sa ii invatati gesturile, sa va documentati asupra sa, sa imitati culoarea ochilor lui, culoarea si dimensiunea parului, tatuajele si nu in ultimul rand vestimentatia sa fie in detaliu identica cu cea a personajului ales.

In Romania s-a organizat un festival special Cosplay, in care personaje fantastice au invadat capitala Romaniei, iar dovada a acestei miscari fiind miile de fani ce s-au adunat pentru a vedea sutele de oameni ce s-au costumat ca personajele favorite.

Cosplay este o arta costumarii ce mi se pare foarte interesanta si mi-ar placea s-o incerc.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *