www.invitatiedenunta.ro

Daca ai ajuns in punctul in care trebuie sa te ocupi de invitatiile de nunta afla ca nu e totul atat de simplu pe cat pare. Sunt numeroase aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul, pentru ca nu poti pur si simplu sa cauti invitatii pentru nunta ieftine Cluj 2018 si sa alegi primul model care iti apare in cale.

Trebuie sa cunosti cateva reguli de baza de care va trebui sa tii cont atunci cand urmeaza sa te ocupi de invitatii. Care sunt acestea iti explic in randurile urmatoare.

1. Care dintre miri este trecut primul?

Exista puncte de vedere diverse, insa o regula nescrisa spune ca va fi trecut prima data numele persoanei din partea careia vine plata pentru nunta. Daca familia mirelui se ocupa de tot ceea ce tine de organizare si plata a cheltuielilor legate de nunta, atunci numele acestora vor fi trecute primele, iar daca socrii mici (parintii miresei) au aceasta calitate de gazde, de organizatori, atunci vor fi trecuti ei primii.

In cazul in care cheltuiala este suportata in mod egal de cele doua familii, ordinea este de regula mireasa-mire. Exista insa si familiile traditionaliste in care de fiecare data se trec primii mirele si parintii acestuia, pentru respectarea ordinii traditionale barbat-femeie.

2. Cat de complex sa fie textul?

Raspunsul in acest caz este DELOC. Cu cat este un text mai simplu, mai clar, care explica exact detaliile necesare invitatilor, cu atat mai bine. Atunci cand mirii aleg sa isi faca singuri textul pentru invitatii, adesea omit sa precizeze  unele elemente foarte importante.

In textul invitatiei trebuie incluse data, ora, locul unde se va desfasura cununia civila, respectiv cea religioasa, locatia unde va avea loc petrecerea de nunta, dar si numele mirilor, ale parintilor acestora, precum si cele ale nasilor. Deja vorbim de informatii destul de multe, prin urmare mirii ar trebui sa se limiteze la un text cat mai simplu. Desigur, din textul invitatiei nu poate sa lipseasca data limita pentru confirmare, alaturi de numerele de telefon de contact aferente.

3. Cu cat timp inainte ceri confirmarile

Daca nu iti doresti sa ai parte de un haos total chiar cu cateva zile inainte de nunta, cere tuturor invitatilor sa iti ofere confirmare. In acest fel vei sti exact pe cate persoane te poti baza, cate meniuri sa comanzi si cum va fi aranjata sala. De regula e recomandat sa ceri confirmare cu 20-30 zile inainte de eveniment, pentru a putea organiza apoi toate cele necesare.

4. Cand dai invitatiile de nunta

Cu minim 6 saptamani inainte si maxim 6 luni inainte. De obicei o perioada intre 2 si 4 luni este suficienta, pentru ca invitatii sa aiba timp sa se pregateasca atat din punct de vedere financiar, cat si pe partea vestimentara. Aceasta perioada poate sa creasca insa in cazul in care nunta va avea loc intr-o alta localitate si invitatii vor trebui sa se gandeasca si la aspecte precum cazarea sau transportul pana acolo.

Sunt reguli simple, sunt reguli de bun simt la urma urmei si trebuie sa le respecti daca nu vrei sa dai gres in totalitate cu invitatiile de nunta. Asigura-te ca tii cont de ele si vei reusi sa te organizezi mai bine cu toate pregatirile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *