refurbishedrefurbished

Laptopurile, de la aparitia lor si pana in prezent, au crescut in continuu in popularitate, datorita structurii lor compacte cuplata cu mobilitatea pe care o ofera. Aceste doua aspecte sunt foarte apreciate de profesionisti din intreaga lume, a caror munca implica utilizarea unui computer, dar si deplasari frecvente. In momentul in care se doreste achizitia unui laptop, optiunile sunt diverse, il poti achizitiona nou, dar poti sa optezi si pentru produse second-hand, reconditionate sau refurbished, in functie de necesitati si de buget. Sa vedem in continuare cateva aspecte ale acestor laptopuri refurbished.

Uneori aceste aparate sunt returnate la producator datorita unor probleme minore, precum carcase indoite sau probleme cu display-ul. Astfel aceste defecte minore sunt remediate, fie ca tin de hardware sau de software, hard-disk-ul este formatat, se reinstaleaza si un sistem de operare pentru testare completa, si dupa ce este folosit 4-5 ore pentru a verifica functionabilitatea completa, produsul este repus in vanzare avand eticheta de „refurbished”. Unii utilizatori isi vand laptopurile dupa o perioada, din nevoia de echipamente mai performante si nu numai, si aici intervine reconditionarea si vor fi revandute apoi in magazine de specialitate cu aceeasi eticheta.

Cand se achizitioneaza un astfel de laptop trebuie avute insa in vedere doua aspecte: cat de utilizat a fost inainte de reconditionare, si care a fost data initiala la care a fost achizitionat. Aceste detalii sunt utile deoarece numarul de utilizatori anterior iti va arata gradul sau de uzura, iar data primei sale achizitii iti va oferi o idee si despre specificatii si configuratie.

Avantajele pe care le ai daca te hotarasti sa achizitionezi un astfel de laptop sunt:

  • cost redus – de obicei pretul unui astfel de produs este cu aproximativ 30% mai mic decat pretul unuia nou
  • calitate buna – laptopurile refurbished sunt atent verificate si testate, inainte de a fi puse din nou in vanzare, si vor avea acelasi nivel calitativ cu al unui produs nou
  • discounturi – adesesa sunt oferite astfel de reduceri pentru studenti, pensionari etc.
  • garantie – desi este reconditionat, un astfel de aparat vine si cu garantie

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *