masa musculara

Cresterea masei musculare trebuie sustinuta printr-o alimentatie corespunzatoare si prin exercitiu fizic. Dieta urmata trebuie sa contina cantitati suficiente de proteine, carbohidrati, minerale, vitamine si fibre. Nu sunt recomandate caile mai „rapide” precum aportul de suplimente, intrucat luarea necontrolata a acestora poate avea diverse efecte secundare.

Pierderea grasimilor si cresterea masei musculare au devenit doua din cele mai frecvent intalnite obiective a oricarei persoane in ziua de astazi. Daca intr-adevar se doreste acest lucru, mai exact cresterea masei musculare odata cu scaderea grasimilor din corp, trebuie urmat un plan de alimentatie masa musculara combinat cu exercitii fizice, odihna si hidratare suficienta. Daca se urmeaza un regim de antrenamente fizice zilnice nu este suficient, trebuie ca si regimul alimentar sa fie modificat conform cerintelor. Proteinele sunt considerate caramizile ce stau la baza cresterii masei musculare. Optiunile sunt multe, sa vedem care ar fi cateva dintre ele.

Carnurile usoare precum cea de pui sau de curcan ar trebui sa fie prezente in alimentatia oricui isi doreste cresterea masei musculare. Sunt surse excelente de proteine si au un continut scazut de grasimi saturate.

Desi grasimile saturate trebuie evitate, corpul are nevoie totusi de grasimi si acizi grasi esentiali precum omega-3, pentru ajutor in cresterea masei musculare. Acesti acizi grasi pot fi gasiti in carnea de peste, in special somon, ton, sardine dar chiar si conserve de peste.

Carnea rosie este de asemenea foarte bogata in proteine, fier, zinc si vitamina B, insa contine si grasimi saturate, de aceea nu trebuie consumata zilnic. Poate fi alternat consumul cu carne de peste, curcan sau peste, pentru varietate.

Ouale trebuie neaparat introduse in dieta daca se doreste cresterea masei musculare. Raportul proteine-grasimi este in cazul albusului de ou de 60 la 1, prin urmare sunt fara indoiala cele mai pure forme de proteine.

Fructe si legume – surse foarte importante de vitamine, minerale, dar cel mai important – fibre. Acestea imbunatatesc sanatate digestiva si ajuta de asemenea organismul sa mentina un nivel adecvat de insulina. Ambii factori anteriori sunt critici pentru cresterea masei musculare, ajutand la absorbtia diversilor nutrienti si suplimentelor luate de culturisti si nu numai.

Spuneam la inceput de hidratare. Peste 70% din corpul uman contine apa, astfel consumul de apa este esential pentru cresterea masei musculare. Hidratarea suficienta ofera muschilor un transport mai bun de nutrienti pentru a creste mai rapid.

Dieta si antrenamentele fizice trebuie sa mearga mana in mana, pe langa asta mai este necesara si odihna. O dieta echilibrata, care sa contina toate elementele de mai sus, combinata cu exercitii fizice si odihna suficienta pentru a se evita epuizarea sunt secretele de a ajunge la o crestere a masei musculare mai rapida.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *