drona

In ceea ce priveste arta fotografica, tehnologia isi aduce tot timpul contributia, venind cu inovatii care o imbunatatesc. O cu totul alta perspectiva a fost oferita odata ce au aparut pe piata dronele. Initial folosite pentru aplicatii militare, dronele au ajuns sa poata fi folosite si de proprietari individuali, iar in ceea ce priveste fotografiile facute de la inaltime isi dovedesc din plin utilitatea.

Trendul folosirii dronelor pentru fotografii se aplica in orice tip de instantanee. Fotografiile de nunta pot sa arate extraordinar cand sunt realizate cu o drona. Poate fi vazuta astfel o imagine de ansamblu al intregului cortegiu care insoteste mirii, sau pot fi imortalizate momente unice ale sedintei foto pe care o au acestia, individual.

Ineditul folosirii dronelor pentru fotografii se face simtit si in domeniul sportului. Fara exceptie, si la evenimentele sportive pot fi imortalizate faze importante din meciuri, din orice unghi si cu o zona de acoperire fara limite.

Dezastrele naturale – afecteaza localitati intregi, uneori le rad efectiv de pe fata pamantului. O modalitate eficienta de a contoriza pagubele inregistrate, de a face un bilant vizual al zonei afectate de un dezastru natural este fotografierea acesteia cu ajutorul dronelor. Spre deosebire de fotografiile efectuate din elicopter sau avion, cele facute cu ajutorul dronelor ofera mult mai multe detalii si nu au acel efect de „miscat”.

Fotografiile in natura, care surprind viata in salbaticie a multor specii cercetate de oamenii de stiinta, pot fi acum facute mult mai usor cu ajutorul dronelor. Poate fi observat mult mai bine comportamentul animalelor in salbaticie, fara a fi necesara prezenta unui fotograf la fata locului.

Alte sectoare in care se mai folosesc dronele pentru fotografiat pot fi reprezentate de agricultura – atunci cand se urmareste evolutia culturilor de plante, in sectorul imobiliar – verificarea potentialului de construire al unei zone, ori pentru vacante in familie – nu reusim de fiecare data sa obtinem o imagine de ansamblu a zonei in care ne petrecem sejurul. Cu ajutorul unei drone insa, toate acestea devin mult mai usor de indeplinit. Cu siguranta se poate spune ca dronele au revolutionat fotografia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *