decofeinizatadecofeinizata

Este bine cunoscut faptul ca printre cele mai consumate droguri din lume este cafeaua. Daca esti dependent de cafea si te-ai hotarat sa treci pe decofeinizata, nu va ajuta prea mult. In afara de cofeina, exista un numar semnificativ de compusi chimici care au o actiune puternica asupra corpului. Desi exista un numar de afectiuni ce pot fi cauzate de consumul de cofeina, chiar fiind decofeinizata, este pastrata o mare parte a substantelor constituente. Asadar, in ciuda nivelului mai redus de cofeina, isi pot face aparitia efecte secundare precum cele enumerate in continuare.

Aciditate

  • Este dovedit stiintific faptul ca natura acidica a cafelei stimuleaza glandele gastrice sa secrete mai multi acizi.
  • Aciditatea crescuta duce la ulcer, reflux acid si alte probleme, fiind unul din efectele secundare cele mai grave ce pot aparea.

Probleme cardiace

  • Este crescut si riscul atacurilor cardiace de consumul cafelei decofeinizate, in ciuda cantitatii subtantial reduse de cofeina.
  • Se spune ca un consum de cafea decofeinizata creste cu aproape 15% cantitatea de acizi grasi ne-esentiali din sange si mareste si productia de colesterol LDL.
  • Pe masura ce creste nivelul de colesterol LDL in sange, creste si riscul de atacuri cardiace.

Osteoporoza

  • Conform studiilor realizate, la consumul unei cafele obisnuite se inregistreaza o pierdere de aproximativ 5 miligrame de calciu din organism. Astfel se ajunge la slabirea oaselor si dezvoltarea in timp a osteoporozei.
  • Chiar si cafeaua decofeinizata mareste riscul aparitiei acestei afectiuni, intrucat este afectata densitatea osoasa de catre substantele continute.

Pe langa aceste efecte secundare mai pot fi mentionate si glaucom, artrita reumatoida, avarierea organelor si chiar cancer. Toate aceste efecte secundare negative recomanda un singur lucru: reducerea cantitatii de cafea consumata. Indiferent ca este normala sau decofeinizata, substantele continute afecteaza in acelasi mod organismul; chiar daca efectele secundare nu se fac simtite imediat, actiunea cafelei are loc asemanator cu o otrava cu actiune lenta. Cei mai buni inlocuitori ai cafelei ar fi sucurile naturale, care sunt mult mai sanatoase si revigorante.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *