consum de alcool

consum de alcoolO adevarata reactie in lant se declanseaza in organism in momentul in care se consuma chiar si o singura inghititura de bautura alcoolica. Care sunt efectele alcoolului asupra diverselor sisteme si organe vedem in continuare.

Inima: in momentul in care se consuma alcool, in orice concentratie, se simte o accelerarea a pulsului. Adesea si bataile inimii devin neregulate, prin urmare functionarea inimii este in primul rand afectata.

Circulatia sangelui: consumul de alcool are ca efect direct dilatarea vaselor de sange, acesta este motivul pentru care dupa ce consumam simtim ca ne incalzim, ni se inrosesc obrajii.

Alcoolul are de asemenea un efect negativ asupra sistemului imunitar. Consumul slabeste puterea de aparare naturala a organismului, astfel acesta devine mai predispus la infectii si afectiuni de toate tipurile, fara a putea lupta corespunzator impotriva lor odata ce se instaleaza. Efectul acesta negativ dureaza pana la 24 de ore dupa ce am consumat doar cateva pahare.

Articulatii: consumul de alcool afecteaza procesele metabolice, in special ceea ce tine de metabolizarea unor proteine. Cand se consuma in cantitati mari, persoanele se plang adesea de dureri de cap dar si de dureri la nivelul articulatiilor si incheieturilor.

Toleranta la alcool depinde de factori diversi, precum varsta, sex, stare de sanatate, alimentele consumate in ziua respectiva si asa mai departe. Fiecare isi cunoaste limitele in ceea ce priveste consumul de alcool, iar recomandarea este sa nu le depaseasca. La fel foarte importanta este si vorba batraneasca ce spune sa nu bei pe stomacul gol. Daca se mananca inainte de a bea alcool, organismul este intr-o oarecare masura protejat impotriva efectelor negative ale acestuia, iar pe de alta parte se incetineste si absorbtia directa a alcoolului la nivel de stomac, pentru ca ficatul sa aiba timp sa isi faca treaba, sa metabolizeze substantele, fara -a-si depasi capacitatea de productie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *