Sa speli fructele si legumele pe care le cumperi sau le culegi si asta pana cand sa le consumi este poate cel mai banal sfat posibil. Oricat de bine faci sa le consumi daca nu tii cont si de partea de igiena ajungi sa iti faci mai mult rau si asta pentru ca invelisul lor este plin de praf si mai rau, de cine stie ce substante cu care au fost stropite de-a lungul coacerii.

Insa din nou, pe cat de banal crezi ca este sa speli fructele si legumele de fapt descoperi ca este cu mult mai greu. Cum speli un broccoli spre exemplu? Conopida este si ea din aceeasi clasa. Iata cateva sfaturi care sa te ajute:

  1. Pentru clasa de legume de genul broccoli sau conopida acestea se tin in apa caci simplul jet nu ajuta in totalitate. Au nevoie de aproximativ 2 minute, sa pluteasca.
  2. Ardeii iuti cu sau fara stirea ta fiind de asa natura sunt cei care impun o anumita postura. Ideal ar fi sa ii speli folosind manusi caci suprafata lor au uleiuri care dau acea iuteala ce o data ajunsa pe piele pot provoca pana si arsuri.
  3. Cat despre ciuperci acestea nu au nevoie doar de apa pentru a se curata ci si de o perie pentru a li se indeparta mizeria de la suprafata lor.
  4. Cat vine vorba de salata, de verdeturi de asemenea acestea au nevoie si ele de spalare insa nu sub jet de apa. Ideal ar fi sa le lasi intr-un bol cu apa si sa le invarti usor. Pentru a scapa de excesul de apa exista uscator special insa te poti folosi la fel de bine si de un servetel de bucatarie.

Mai mult decat atat ar trebui sa stii ca asa cum trebuie sa te speli pe maini cel putin 30 de secunde si fructele si legumele se spala cu insistenta pentru a indeparta orice urma de murdarie, pesticid sau alte substante si particule.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *