condus

Este frustrant si in acelasi timp te face sa te simti rusinat. Daca iti este frica sa conduci esti restrictionat tot timpul in ceea ce priveste transportul si depinzi de altii, chiar daca ai masina personala. Poate ca ajungi chiar sa cheltui sume destul de mari pe alte mijloace de transport pentru ca fobia pe care o ai te impiedica sa conduci.

Poate ca iti este rusine de problema pe care o ai. Poate ca nu mai stii pe nimeni sa sufere de aceeasi problema. Oricate argumente logice si rationale ti-ar oferi cineva, nu reusesti sa depasesti frica. La fel sta situatia si in cazul celor care se tem sa zboare cu avionul. Desi statistic reprezinta cel mai sigur mijloc de transport, nu isi pot depasi frica de zbor. La fel de greu este sa depasesti si frica de condus, la urma urmei asta reprezinta o fobie – o frica irationala, nejustificata, dar care totusi exista.

Fobiile, atacurile de panica si alte probleme de natura psihologica de acest fel sunt ilogice prin natura si nici un argument rational nu poate ajuta persoana care sufera. Pentru a depasi ceea ce inseamna frica de condus, trebuie ca problema sa fie tratata incepand de la cauza ei initiala. Trebuie sa afli ce te face sa iti fie atat de frica sa conduci. Poate ca ai avut o trauma, un accident in trecut si de atunci subconstientul ti-a creeat o frica de a conduce. Poate ca ti-e teama ca nu te vei descurca, in agitatia si aglomeratia din traficul oraselor. Oricare ar fi cauza, poate fi depasita.

Masina personala reprezinta in momentul de fata o necesitate, iar a avea masina si a-ti fi frica sa conduci poate fi de-a dreptul frustrant. De aceea trebuie sa faci acel prim pas si sa te hotarasti ca vei reusi sa dobori frica de condus, indiferent de ce eforturi va necesita din partea ta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *