Doh!Studiourile Gearbox, care au cumparat drepturile asupra jocului Duke Nukem, acum sunt dati in judecata de fostii detinatori ai IP-ului, 3DRealms si dezvoltatorii Interceptor Entertainment pentru folosire neautorizata a proprietatii Duke Nukem si violarea intemeiata a marcii comerciale. Procesul are legatura cu dezvaluirea recenta a celor de la 3DRealms a lui Duke Nukem : Mass Destruction, ce are deocamdata o pagina de internet teaser cu o numaratoare ce tine pana pe 25 Februarie.

Duke Nukem Forever este un joc inceput de 3D Realm si Tryptich Games si terminat de Gearbox Software si Piranha Games, fiind continuarea jocului Duke Nukem 3D din anul 1996 din seria jocurilor Duke Nukem.  Un joc clasic si asteptat de totii fanii acestuia in decursul anilor de dezvoltare.

Aparent dupa ce au vandut drepturile lui Duke Nukem celor de la Gearbox in 2010, 3DRealms a vrut sa convinga pe toata lumea ca targul nu a avut loc. Rezultatul fiind un efort neautorizat de dezvoltare care a existat intre 3DRealms si Interceptor Entertainment.

Actele din instanta cuprind o declarate de incalcare emisa de Gearbox, mentionand ca 3D Realms a incalcat proprietatea intelectuala a celor de la Gearbox dintr-o declaratie semnata de CEO-ul acestora, pe nume Scott Miller si de co-creatorul lui Duke Nukem, George Broussard.

Ultima data cand cele doua companii au avut o dezbatere in public, a fost anul trecut in Iunie cand 3D Realms i-a dat in judecata pe cei de la Gearbox sustinand ca avea drepturi de autor ale lui Duke Nukem Forever. 3D Realms a retras plangerea din instanta de judecata in septembrie, si si-au cerut scuze public celor de la Gearbox.

In concluzie, Gearbox a cumparat drepturile de autor si au preluat dezvoltarea lui Duke Nukem Forever in septembrie 2010 de la 3D Realms, iar acum sunt dati in judecata de 2 companii ce au detinut in trecut acest joc.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *