Google si Facebook domina piata reclamelor mobile

mobile-marketing-solutionReclamele pe mobil sunt la apogeul cresterii, dar acestea se ridica pe doua fronturi.

Facebook aproape monopolizeaza cresterea in industria de reclame mobile globala, avand mai mult decat triplu din distribuirea pe piata din 2012 pana in 2013, potrivit unui raport lansat miercuri de eMarketer. Google ramane forta dominanta cu undeva la mai putin de jumatate din piata de reclame mobila cu 49.3%, un mic declin fata de anul 2012 cand se bucura de 53% din piata. Intre Google si Facebook, cele doua companii controleaza 66.8% din piata de reclame mobile din Statele Unite ale Americii potrivit raportului.

Piata de reclame mobila s-a dublat in 2013 pana la 18 miliarde de dolari, si o sa creasca inca 75% anul acesta. Twitter a fost singurul jucator major in afara de Facebook, care a inregistrat o crestere de profit in piata de reclame mobile, de la 1.5% pana la 2.4%. Cresterea profitului intr-o piata in crestere poate face minuni pentru o companie. Mai mult de jumatate din castigurile ultimului trimestru al lui Facebook din 2013 vin din incasari din reclamele mobile.

Abilitatea retelei sociale de a pivota rapid de la fiind un produs bazat pe desktop, Facebook nu avea deloc incasari din reclamele de mobil pana in 2011, pana la cel de-al doileal cel mai mare jucator din spatiu a trimis incasari in companie mai mult decat 150% in ultimul an. Veniturile au furnizat baza financiara pentru achizitia de 16 miliarde de dolari al lui WhatsApp.

Studiul veniturilor globale de reclame de la eMarketer este foarte notabil pentru numele care nu sunt in lista. In timp ce Google si Facebook iau primele doua locuri, alte companii digitale ale Statelor Unite ale Americii remarcabile lipsesc, precum Microsoft, Yahoo si AOL.

CEO-ul de la Yahoo, Marissa Mayer a fost foarte deschisa cand vine vorba de nevoile companiei de a-si croi drum in piata mobila. Aceasta a spus recent la conferinta de 4A Tranformation ca Yahoo are acum 500 de angajati concentrati pe piata mobila, o crestere semnificativa de cand s-a alaturat companiei.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *