cutieposta.ro

Imi amintesc si acum cat de mult imi doream pe timp de vara sa merg si eu la mare, cu toti prietenii. De cele mai multe ori insa parintii nu puteau sa ma ajute cu banii necesari, asa ca am ales de cele mai multe ori sa ma angajez, part-time sau full-time, pentru a castiga cat aveam nevoie ca sa pot sa imi fac vacanta dupa cum doream.

Aceste cateva idei de joburi pot fi foarte utile in special pentru elevi sau studenti. Din propria experienta va povestesc, pentru ca le-am incercat pe toate – unele mi-au adus bani mai multi, altele mai putini, cert este ca am avut un castig.

Babysitter – un job temporar care este potrivit oricui ii plac copiii. Desigur conteaza si varsta copilului, dar daca este putin mai marisor – peste 4 ani – nu este atat de dificil sa te descurci. Iti aduci in acest fel o dubla multumire: cea de a ajuta parintii ocupati si cea personala – castigi niste banuti ce iti sunt de ajutor.

Promoter – mai ales pe timp de vara exista multe firme si companii ce angajeaza persoane sezoniere pentru diverse promotii. Fie mergi prin magazine si mall-uri, fie pe strada, imparti pliante, discuti cu oamenii si castigi si bani frumosi din asta.

Agent distributie pliante publicitare – pare oarecum asemanator insa nu e exact la fel. Este vorba de reviste si pliante publicitare ce trebuie impartite la cutii postale, in blocuri de locuinte si la case. Din acest job am reusit sa castig cel mai mult, si am continuat putin si dupa ce mi-am facut vacanta. Cel mai bine se castiga nu la pliantele distribuite la fiecare cutie postala, ci la cele recomandate si sigilate in plic de plastic pentru care se lua si o confirmare de primire.

Am mai incercat si jobul de ospatar/barman pentru o perioada. Se fac bani frumosi si din asta, iar pe langa salariu mai primesti si cate un bacsis, ceea ce este foarte bine.

Pentru o luna, in una din verile trecute, am lucrat si ca operator call center – toata ziua trebuia sa dau telefoane si sa incerc sa conving oamenii sa cumpere produse si servicii. A fost obositor pe de o parte, dar din nou mi-a adus castigul necesar pentru a pleca in vacanta.

O alta idee de job este sa oferi meditatii pentru cei mici. In studentie, dupa ce am facut si modulul pedagogic, ofeream si meditatii la limba engleza catorva copii. Nu se castiga cine stie ce, dar din nou, daca iti place sa lucrezi cu copiii si te atrage sa predai, incearca si varianta asta.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *