flower-power-cluj.ro

Ai reusit si ti-ai construit in cele din urma casa la care visai de mult timp. Totul arata perfect, finisajele sunt exact cum ti-ai dorit, ai toate utilitatile si confortul dorit. Trebuie insa sa acorzi o atentie deosebita si amenajarii curtii si gradinii, pentru ca nu totul se rezuma doar la cum arata casa.

Toate acestea pot sa devina solicitante la un moment dat – trebuie sa te gandesti la absolut tot, sa ai atat imaginea de ansamblu cat si atentia necesara la detalii. Poti apela insa oricand la ajutorul peisagistilor si gradinarilor specializati atat pentru amenajarea curtii cat si pentru amenajarea gradinii. Solutii poti gasi chiar si online – flower-power-cluj.ro iti poate oferi servicii complete in acest sens.

In primul rand trebuie sa iti delimitezi exact spatiile dupa modul cum sunt folosite. Locurile pentru sezlonguri, mese si scaune trebuie sa fie separate si totusi interconectate cu aleile, pentru o imagine de ansamblu cat mai placuta. Trebuie avut in vedere totul, de la spatiile verzi ce pot fi decorate cu arbusti, flori sau gazon simplu, pana la foisoare sau refugii de relaxare – in cazul in care spatiul iti permite si amenajarea lor.

Potecile si aleile sunt un alt aspect important de care trebuie sa tii cont. Aici ai optiuni variate – poti alege amenajarea aleilor betonate, care sa serpuiasca prin curte si gradina, sau poti merge pe o varianta pavata ori cu cateva dale incadrate de pietris marunt, pentru un aspect similar unui parc. Desigur, totul incadrat de plante si de vegetatie.

Stilul in care iti amenajezi curtea si gradina va crea o imagine de ansamblu ce va caracteriza intregul spatiu. Se alege in momentul de fata un stil minimalist, elegant dar si practic. Poteci serpuite care sa duca de la intrarea in curte pana la intrarea in casa, apoi care sa continue pana la gradina, foisor sau coltul de relaxare, incadrate cu arbusti ornamentali sau flori sunt o alegere cu care nu ai cum sa dai gres. Partea din fata, curtea, o poti garnisi cu un loc de joaca pentru copii, in care se vor putea juca cei mici cand primesti vizite de la familiile prietenilor. Gazonul nu trebuie sa lipseasca, iar pentru proiectarea gradinii din spate, cu tot cu spatiile de recreere, poteci, banci si orice altceva ai avea in minte, trebuie sa ai in vedere optiunile variate care exista. Poti alege intre arbori si arbusti diversi, plante perene sau anuale, pomi fructiferi, toate incadrate de alei drepte ori serpuite, dupa caz.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *